GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το κράτος θα σας πάρει τα σπίτια»

Κοινή Δήλωση Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά, Θ. Παραστατίδη «Το κράτος θα αρπάξει το σπίτι σου»: παλιό σλόγκαν, σύγχρονη πραγματικότ...



Κοινή Δήλωση Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά, Θ. Παραστατίδη

«Το κράτος θα αρπάξει το σπίτι σου»:
παλιό σλόγκαν, σύγχρονη πραγματικότητα

Η δικαιολογημένη προσοχή της κοινής γνώμης για το θέμα της πάταξης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» δεν πρέπει να συσκοτίσει τα καταιγιστικά αντικοινωνικά μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Σοκ προκαλεί η δηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να θεσμοθετήσει την αρπαγή ακινήτων από οικογένειες που βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις χιονοστιβάδες των χαρατσιών. Η κυοφορούμενη νομοθετική διάταξη δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να εισπράττει, αντί του φόρου, το…  ακίνητο του οφειλέτη! Σε τιμή ευκαιρίας βέβαια και μάλιστα χωρίς να υποχρεούται το κράτος να επιστρέψει τη διαφορά, αν το ύψος του χαρατσιού είναι μικρότερο από την αξία του ακινήτου. Με απλά λόγια, η απειλή που, σε άλλες εποχές, απέδιδαν οι «εθνικόφρονες» στους «κομμουνιστάς», δηλαδή ότι «το κράτος θα αρπάξει το σπίτι σου», σήμερα πρόκειται να γίνει πραγματικότητα με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά υπό τις οδηγίες της Τρόικας!

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι στην κοινωνική κατεδάφιση που επιχειρεί η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση θα μπει φρένο μόνο από την μαζική αντίδραση της κοινωνίας, η οποία πρέπει να εκφραστεί με μια ευρεία συμμαχία όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση