GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα προβλήματα των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Κρήτης

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης το επόμενο διάστημα στο Ρέθυμνο, θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα...


Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης το επόμενο διάστημα στο Ρέθυμνο, θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τριτοβάθμια ιδρύματα του νησιού, με αφορμή...

την διαθεσιμότητα-κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που τον επισκέφθηκαν στην αντιπεριφέρεια, επιδίδοντας μάλιστα σχετικό ψήφισμα. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου εκφράζοντας την συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων είπε, ότι, «το πρόβλημα με την διαθεσιμότητα-κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά αφορά την εξέλιξη του τριτοβάθμιου ιδρύματος στο νησί, αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Όταν βάλλονται τα πνευματικά Ιδρύματα του νησιού βάλλεται ολόκληρη η Κρήτη».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εργαζομένων τόνισε χαρακτηριστικά: «Η θέση μας είναι πεντακάθαρη, κάτω τα χέρια από τα πνευματικά μας Ιδρύματα που αποτελούν για εμάς μια πολύ σπουδαία υπόθεση. Τα τριτοβάθμια ιδρύματα στην Κρήτη θα πρέπει να αναπτύσσονται συνεχώς και όχι να υποβαθμίζονται».

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου «το επόμενο διάστημα πρόκειται να συνεδριάσει στο Ρέθυμνο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με θέμα συζήτησης και τις εξελίξεις στα τριτοβάθμια Ιδρύματα που λειτουργούν στο νησί. Η διαθεσιμότητα-κινητικότητα των υπαλλήλων είναι η ‘κορυφή του παγόβουνου’ και για μας αποτελεί μεγάλο θέμα να διαφυλάξουμε και να αναβαθμίσουμε τα τριτοβάθμια Ιδρύματα μας. Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ρέθυμνο, που έχει και συμβολικό χαρακτήρα, θα προσκληθούν όλοι οι δήμοι, οι φορείς αλλά και οι παραγωγικές τάξεις» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στις σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο Παναγιώτης Κακουδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του μετά την συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου τονίζοντας: «Η ανταπόκριση που βρήκαμε ήταν πολύ θετική, όπως επίσης το γεγονός ότι θα συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με θέμα τα τριτοβάθμια Ιδρύματα του νησιού, που αποτελούν πόλο ανάπτυξης και πρέπει να υποστηριχθούν από ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης».

Παρόν στην συνάντηση, εκφράζοντας την συμπαράσταση του, ήταν και ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων ΤΕΙ Κρήτης Αντώνης Μελαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση