GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο υφ. Παιδείας Κ. Γκιουλέκας για λειτουργία ΔΙΕΚ ΣΕΚ και ΣΔΕ

O υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με αφορμή ερωτήματα που τίθενται για την λειτουργία των Δημόσιων Ι...


O υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με αφορμή ερωτήματα που τίθενται για την λειτουργία των Δημόσιων Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ), των Σχολών...
Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) δήλωσε:

« Φροντίζουμε να είναι όλα έτοιμα ώστε την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, να αρχίσει κανονικά το διδακτικό έτος σε όλα τα Δ.ΙΕΚ, ΣΕΚ και ΣΔΕ της χώρας.

Για πρώτη φορά, φέτος, οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων στα Δ.ΙΕΚ πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικό τρόπο προκειμένου ο καθένας να έχει την ευκαιρία έως και αύριο, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, να κάνει την εγγραφή του από το σπίτι του χωρίς έξοδα και πρόσθετη ταλαιπωρία, σε οποιοδήποτε Δ.ΙΕΚ ή ΣΕΚ της χώρας επιθυμεί να σπουδάσει.

Φέτος, επειδή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφίων για την εγγραφή τους στα Δ.ΙΕΚ και με δεδομένο ότι για πρώτη φορά τέθηκε σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών, κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έως και αύριο, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το διδακτικό έτος την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013.

Οι εγγραφές για εισαγωγή στα Δ.ΙΕΚ, έως σήμερα, αγγίζουν ήδη τις 12.500. Τα Δ.ΙΕΚ από 93 που ήταν έως και πέρυσι, φέτος με την ίδρυση νέων, αυξήθηκαν σε 110 σε όλη την επικράτεια.

Τόσο στα Δ.ΙΕΚ όσο και στις ΣΕΚ, τη νέα μεταγυμνασιακή δομή παιδείας και κατάρτισης που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην χώρα μας, προσφέρονται πολλές αναβαθμισμένες και νέες ειδικότητες.

Σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δηλαδή σε κάθε νομό, θα λειτουργήσει τουλάχιστον μία ΣΕΚ, στις εγκαταστάσεις όπου λειτουργεί το μεγαλύτερο Δ.ΙΕΚ της πρωτεύουσας του νομού, ενώ σε πολλούς νομούς θα λειτουργήσουν δύο και τρεις ΣΕΚ. Υπογραμμίζουμε πως εάν από τις εγγραφές των ενδιαφερομένων διαφανεί η ανάγκη για τη λειτουργία και περισσότερων ΣΕΚ και σε άλλους νομούς, είναι αυτονόητο ότι άμεσα θα προχωρήσουμε στην ίδρυση τους, ώστε κάθε νέος να έχει την δυνατότητα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Τέλος, από τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, έτοιμα είναι να λειτουργήσουν και τα 58 ΣΔΕ σε όλη την χώρα»

Καταλήγοντας ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τόνισε:

«Καταβάλλουμε μια τιτάνια προσπάθεια ώστε τα Δ.ΙΕΚ, ΣΕΚ και ΣΔΕ να είναι έτοιμα και στελεχωμένα με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που απαιτείται, ώστε να λειτουργήσουν με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει και να επιλύσει τυχόν δυσλειτουργίες που θα παρουσιαστούν.

Κύριο μέλημα μας, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να ενισχύουμε συνεχώς τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Φέτος, για πρώτη φορά, η κατάρτιση στα Δ.ΙΕΚ θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Δεν θα πληρώνει κανείς δίδακτρα ούτε θα ισχύσει το περυσινό σύστημα της μερικής επιστροφής των καταβληθέντων διδάκτρων με επιταγή-Voucher. Από φέτος, η κατάρτιση στα Δ.ΙΕΚ θα προσφέρεται εντελώς δωρεάν για όλους.»

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση