GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έφυγε» ο θρύλος της ροκ Λου Ριντ

Η αμερικανική μουσική σκηνή και όχι μόνο θρηνεί από σήμερα το χαμό ενός από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες που έβγαλαν ποτέ οι Η...


Η αμερικανική μουσική σκηνή και όχι μόνο θρηνεί από σήμερα το χαμό ενός από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες που έβγαλαν ποτέ οι ΗΠΑ, καθώς ο σπουδαίος Λου Ριντ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών.
Η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη, ωστόσο, ο δημοφιλής μουσικός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, όπου τον Μάιο υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος.
Γεννημένος στις 2 Μαρτίου 1942 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από οικογένεια Εβραίων ο Λιούις Αλεν Ραμπίνοβιτς (ο ίδιος δήλωνε ότι το επώνυμό του είναι Φέρμπανκ) έδειξε από νωρίς την κλίση του προς τη μουσική.
Σε νεαρή ηλικία άρχισε να παίζει κιθάρα και να συμμετάσχει σε σχολικές μπάντες παίζοντας ροκ, ενώ έκανε την πρώτη του ηχογράφηση με το συγκρότημα The Shades σε blues φόρμες.
Επειτα από διάφορους πειραματισμούς δημιουργεί, το 1965, με τον έτερο τεράστιο μουσικό, τον Τζον Κέιλ, το συγκρότημα The Primitives το οποίο θα μετονομαστεί σύντομα σε The Velvet Underground και θα αρχίσει να προκαλεί αίσθηση στην underground σκηνή της Νέας Υόρκης.
Οι Velvet Underground μπορεί να μην έκαναν ιδιαίτερα εμπορική επιτυχία εκείνη την περίοδο, ωστόσο, αναγνωρίζονται πλέον ως μια από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές μπάντες της αμερικανικής μουσικής.
Τραγούδια ύμνοι όπως τα «Heroin», «I”m waiting for my man» και «Venus in furs» θεωρούνται μερικά από τα κορυφαία των 60″ς και όχι μόνο.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση