GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγδαία άνοδος της ανεργίας των πτυχιούχων στην Ελλάδα

«Λευκό χαρτί» χωρίς, ουσιαστικά, αντίκρισμα στην αγορά εργασίας αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο για τους Έλληνες νέους λόγω της οικονομ...

«Λευκό χαρτί» χωρίς, ουσιαστικά, αντίκρισμα στην αγορά εργασίας αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο για τους Έλληνες νέους λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι ενδεικτικό ότι το 2012 το ποσοστό της ανεργίας των πτυχιούχων στη χώρα μας «εκτινάχθηκε» στο 18,2% έναντι 6,3% το 2008, παρουσιάζοντας αύξηση «ρεκόρ» κατά 189%(!).

Την ίδια ώρα, πολλοί από όσους έχουν καταφέρει να εισέλθουν στην αγορά εργασίας εργάζονται σε θέσεις κατώτερες των τυπικών προσόντων τους με χαμηλές αμοιβές. Αποτέλεσμα είναι να έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των νέων επιστημόνων που μεταναστεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από έρευνα που διενήργησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Νίκο Παΐζη. Η έρευνα αποτελεί μια «ακτινογραφία» του εκπαιδευτικού συστήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και καταδεικνύει τα εξής:

Το 2012 η ανεργία των Ελλήνων πτυχιούχων «σκαρφάλωσε» στο 18,2%. Την ίδια χρονιά, ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους πτυχιούχους -το 26,4%- απασχολείτο σε θέση κατώτερη των προσόντων του. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, είναι το πέμπτο υψηλότερο μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση