GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ως Μακεδονία αναφέρονται τα Σκόπια στο βιβλίο της Γ” Λυκείου (βίντεο)!

Στο βιβλίο της Γ” Λυκείου το οποίο διδάσκεται τη φετινή χρονιά στους μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται ως… ...

Στο βιβλίο της Γ” Λυκείου το οποίο διδάσκεται τη φετινή χρονιά στους μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται ως… Μακεδονία. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στη σελίδα 130 του βιβλίου στον χάρτη που παρουσιάζεται, τα Σκόπια αναφέρονται σαν ξεχωριστό κράτος της Μακεδονίας.
Δείτε το βίντεο με την εξήγηση του καθηγητή Αγγλικών Κώστα Μιχαλόπουλου:
Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/10/blog-post_2875.html#ixzz2iIHo94xG

5 σχόλια

  1. Η πίεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία από την Τρόικα, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ( και με τις πλάτες της ΔΗΜΑΡ ) είναι αφόρητη.

    Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι ή με μισθούς/συντάξεις πείνας, και υποχρεώνονται να πληρώνουν 4 και 5 φόρους σε εισοδήματα, ακίνητα και αυτοκίνητα. Επιπλέον με τους νέους φόρους στα ακίνητα και οικόπεδα του 2014 , καθώς και με την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, του χρόνου κάθε οικογένεια θα πληρώνει φόρο άνω των 2500 έως 5000 ευρώ δημιουργώντας μια ... κολασμένη κατάσταση για το 90% των Ελλήνων.

    Όλο αυτό το φορομπηχτικό σκηνικό θα οδηγήσει σε μια σιωπηλή αγανάκτηση που θα εκφραστεί στις κάλπες που θα στηθούν. Τα διαπλεκόμενα ( αστεία ) γκάλοπ είναι εκτός πραγματικότητας, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι σε διαθεσιμότητα. Ο Σύριζα θα ξεπεράσει το 35% και η Χ.Α το 15 με 20% ( αν δεν υπάρχει ο κόσμος που την ψηφίζει από αγανάκτηση και όχι επειδή πιστεύει την ιδεολογία της θα στραφεί σε όποιο άλλο ακραίο κόμμα εμφανιστεί ). Οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ θα ξεπεράσουν το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα περάσουν το 3% μόνο αν κατέβουν μαζί ( μαζί θα πιάσουν ένα 4 ώς 5% )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, και λοιπόν τι θα μας αφαιρέσουν; Αφήστε τους εθνικισμούς κατα μέρος. Μην κάνετε προπαγάνδα την βλακεία.
    Και στην Ολάνδία υπάρχει πόλης με όνομα Βέλγιο. Πάθανε κάτι οι Βέλγοι; Έπαψαν να είναι Κράτος;
    Αντι να κοιτούσαμε πως θα εξαρτούσαμε οικονομικά τα Σκόπια, ώστε να μην εύκολο σύμμαχο οι Τούρκοι εναντίον μας, εμείς προβάλουμε την ανιστόρητη βλακεία μας.
    Η ιστορία του εθνικισμού που διδαχτήκαμε απο τα πρώτα χρόνια στα σχολειά μας, δεν είναι ακριβώς έτσι για τους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο.
    Οι Αθηναίοι, απο έναν άλλον εθνικισμό, μην αποτελέσουν ηττημένοι και δούλοι κανενός κατακτητή, όποιος μπορούσε να απειλήσει την Αθήνα, τον έχρηζαν ή φίλο ή Έλληνα.
    Έλληνα, έχρησαν τον Μέγα Αλέξανδρο οι ολιγαρχικοί της Σπάρτης και οι ολιγαρχικοί την Αθηνών, κατα την περίοδο ήττας της Δημοκρατίας και των Δημοκρατικών.
    Πρίν, τον παππού του Αλέξανδρου το είχαν ξανά χρήσει "Έλληνα" οι Αθηναίοι, λέγοντας πως ενώ κατοικεί σε Ελληνικά εδάφη, τότε μπορούμε να ισχυριστούμε πως κατα κάποιον τρόπο είναι Έλληνας.Όχι εξ αίματος αλλά τοπικιστικά.
    Κατα τον ίδιο τρόπο και λόγο οικονομικών συμφερόντων των Αθηναϊκών αποικιών, οι Θρακιώτες που δεν ήταν Έλληνες, χρίστηκαν έτσι γιατί αποτελούσαν σοβαρή δύναμη εχθρική κατα των αποικιών των Αθηναίων στην περιοχή αυτή.

    Στα νεότερα χρόνια, δώσαμε αιματηρούς αγώνες προσάρτησης εδαφών και καλά κάναμε. Έναντι αυτών των αγώνων πρέπει να ξαναδώσουμε μάχες για να μην μας λιγοστέψουν την γη μας, την οποία θέλουν οι Τροικανοί. Γι' αυτήν την μάχη δεν βλέπω εθνικισμό.
    Για το όνομα Μακεδονία είστε έτοιμοι για εμφύλιο. Τόσο μαλάκες και τόσο Έλληνες είστε.
    Ελλά εκεί που έχεζαν οι Αρχαίοι Έλληνες φυτρώσατε εσείς οι νεοέλληνες εθνικιστές του κώλου.

    Τώρα όποιος θέλει να απαντήσει να το κάνει αφού πρώτα μελετήσει τους αρχαίους φιλοσόφους και ιστορικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >>20 Οκτ 2013 - 11:49:00 μ.μ.

    Ημιμαθή και βλάκα,

    τράβα να διαβάσεις την Ιστορία του Ελληνισμού του Γερμανού Droysen (που πρώτος καθιέρωσε τον όρο) κι έλα μετά να μας τα ξαναπείς...μάθατε και τον «εθνικισμό» τώρα, τσουτσέκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρωμόσκυλο ΣΑΜΑΡΑ με τον Τούρκογλου ΒΕΝΙΖΕΛΟ δεν θα πουλήσετε την Μακεδονία. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΥΛΟΓΟΙ - ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ==
    ΣΥΝΕΤΑΊΡΟΙ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση