GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιάννης Στουρνάρας: «Μικρή η επιβάρυνση ακόμη και για μεγάλα αγροτεμάχια»

Μικρή θα είναι η επιβάρυνση για τα αγροτεμάχια με τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2014, δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνν...

Μικρή θα είναι η επιβάρυνση για τα αγροτεμάχια με τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2014, δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι... «στα χωραφάκια η επιβάρυνση θα είναι ελαχιστότατη, 10 με 20 ευρώ τον χρόνο, ακόμη και για μεγάλα αγροτεμάχια».
Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό ότι ο νέος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) θα είναι «πιο δίκαιος», καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «στοχεύει να πάρει την ίδια φορολογητέα ύλη από περισσότερους».
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε επίσης στοιχεία για την πορεία των ελέγχων εμβασμάτων κατά την περίοδο 2009-2011, αναφέροντας ότι έγινε διασταύρωση στοιχείων και αποκλείσθηκαν όσοι τα δικαιολογούσαν. Οπως ανέφερε, εστάλησαν 24.710 επιστολές για συμπληρωματικές δηλώσεις και αξιολογήθηκαν οι υποθέσεις, για να ελεγχθούν οι μεγάλες. «Επελέγησαν 436 υποθέσεις που εστάλησαν στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη. Από αυτές, δύο ολοκληρώθηκαν και εισπράχθηκαν 5 εκατ. ευρώ», ανέφερε.
Ο ίδιος, αναφερόμενος στη λίστα εκείνων που έσπευσαν να επενδύσουν σε ακίνητα του Λονδίνου, είπε ότι «εντοπίστηκαν 107 περιπτώσεις, από τις οποίες επελέγησαν 84 και βεβαιώθηκαν πρόστιμα 162.000 ευρώ». Πρόσθεσε δε ότι έχει καταρτισθεί λίστα και με 136 φορολογουμένους που διαθέτουν ταχύπλοα στη Βρετανία. Ο κ. Στουρνάρας έδωσε επίσης στοιχεία για ελέγχους που έγιναν σε οφσόρ εταιρείες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα αποφέρουν πολλά χρήματα στα δημόσια ταμεία». Οπως ανέφερε, από τις 322 εταιρείες που είχαν επιλεγεί, εστάλησαν για έλεγχο 163 εταιρείες και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 34 από αυτές. «Βεβαιώθηκαν πρόστιμα περίπου ενός εκατ. ευρώ για κάθε εταιρεία, με το Δημόσιο να εισπράττει έσοδα της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ. Αν οι οφσόρ είναι 10.000, σκεφθείτε πως θα είναι μεγάλο το ποσό...», σημείωσε με νόημα ο υπουργός.
Τα Νέα

3 σχόλια

  1. Μικρή επιβάρυνση ο ενας φόρος, μικρή επιβάρυνση ο αλλος, ΟΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες ρε λαμόγιο ότι χτίζεις ένα νέο μηχανισμό είσπραξης για να τον παραδώσεις στους τοκογλύφους, και άσε τις παπαριες περί μικρής επιβάρυνσης.
    Είναι σίγουρο ότι ο φόρος ιδιοκτησίας θα αποτέλεσει την ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας. Και μετά θα πέρασει στους ξένους
    Φτουσου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος είπε...
    Κε Στουρνάρα, 1ον κομίζεις γλαύκας ες Αθήνας, "βαρόντας ντουφεκιές στον αέρα", ώστε ν ακούει ο κόσμος και να νομίζει ότι δείχνεις πυγμή κι ότι επιτέλους θα εισπράξεις κι από τους πλούσιους φοροδιαφεύγοντες, αλλά ... στην ουσία αυτά είναι λυμένα από την ΕΕ από το 2007 http://europa.eu/legislation_summaries/taxation/l31062_el.htm ! Απλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν κι ούτε πρόκειται.
    Αν ήθελες όντως να εισπράξεις απ τους έχοντες, θα άρχιζες από δω κοντά κι όχι από τις υπεράκτιες.
    πρόσφατα π.χ. σε πολυνομοσχέδιο του
    Υπ. Υγείας -άκου του Υγείας ;;;- η κυβέρνηση χάρισε στους καναλάρχες http://bit.ly/19EB2gy ΚΑΙ το δικαίωμα εκπομπής ψηφιακού σήματος .
    και 2ον -και με το συμπάθειο-αλλά έχω έντονη την αίσθηση, ότι έχεις αναγάγει το επάγγελμα σου σε νέα ύψη! Έχεις ανοίξει νέους ορίζοντες ! Εφευρίσκεις συνεχώς 'κατεργαρίες', για να μας πάρεις και το τελευταίο σεντ από την τσέπη .
    Αυτή είναι η δουλειά σου ; Ή το να είσαι ο ταμίας της χώρας . Οι φόροι -το μαθαίνουν ακόμα και οι πρωτοετείς στις οικονομικές σχολές- πληρώνονται από τους πολίτες, για να επιστρέφονται σε αυτούς μέσω παροχών και δημοσίων έργών . Αλλιώς ΔΕΝ πρέπει να καταβάλονται !
    Εσύ Κε Στουρνάρα μας παίρνεις την ζωή μας και δεν μας αποδίδεις πίσω τίποτα.
    Συγχαρτήρια !!!!

    Το σχόλιο το έκανα clopy and paste από http://press-gr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_750.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση