Απεβίωσε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Ζάννας, σε ηλικία 93 ετών.
Ο εκλιπών είχε και συγγενική σχέση με τον πρωθυπουργό, καθώς ήταν αδερφός του παππού του. Ο Αντώνης Σαμαράς πληροφορήθηκε με λύπη τον θάνατο του πολιτικού από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.
Ο Δημήτριος Ζάννας είχε τον τίτλο το επιτίμου προέδρου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και επίσης διετέλεσε ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του πρώτου ΔΣ της, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, μέλος του ΔΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έφορος του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια», πρόεδρος της ΧΑΝΘ και μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια, μέλος του ΔΣ της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αλλά και προσωρινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τις 30 Αυγούστου 1974 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου.
Επίσης, είχε βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα ως ευπατρίδης και για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και από το κράτος του Ισραήλ για τη συμβολή του στη διάσωση Εβραίων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.