GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Εφετείο η ληστεία του διανομέα των ΕΛΤΑ...

Πρωτόδικα, για την υπόθεση καταδικάστηκαν τρεις Kρητικοί, ένας 58χρονος υπάλληλος τότε των ΕΛΤΑ, δύο αδέλφια από το Ηράκλειο, ηλικία...


Πρωτόδικα, για την υπόθεση καταδικάστηκαν τρεις Kρητικοί, ένας 58χρονος υπάλληλος τότε των ΕΛΤΑ, δύο αδέλφια από το Ηράκλειο, ηλικίας 24 και 27 ετών αντίστοιχα, και ένας 26χρονος Αλβανός.
Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο, χωρίς ελαφρυντικό, τον 58χρονο υπάλληλο, τον οποίο οι συγκατηγορούμενοί του υπέδειξαν ως τον «εγκέφαλο» της ληστείας. Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ληστεία, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο υπάλληλος είχε καρφιτσώσει στο πουκάμισό του μία φορητή μικροκάμερα, υπό τη μορφή bluetooth, η οποία εστίαζε στο διάδρομο που οδηγούσε στο χρηματοκιβώτιο του κέντρου διαλογής των ΕΛΤΑ και παρά το γεγονός ότι τη μέρα της ληστείας δεν είχε βάρδια βρισκόταν στην υπηρεσία του.

Σε σχέση με τους τρεις συγκατηγορούμενούς του, το πρωτόδικο δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών και δύο μηνών για τις κατηγορίες της ληστείας από κοινού και της παράνομης οπλοκατοχής από κοινού.

Στην απολογία του ο 58χρονος υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη ληστεία και ότι αναγκάστηκε να πει στο στάδιο της απολογίας ότι πήρε «μερίδιο» 5.000 ευρώ από τη λεία επειδή δεχόταν απειλές ακόμα και για την οικογένειά του.

Ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέρφια υποστήριξε ότι γνώριζε τον υπάλληλο των ΕΛΤΑ από την καντίνα του πατέρα του. Λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά, είχε χρεωθεί και τον απειλούσαν διακινητές. Έτσι ζήτησε δανεικά από τον 58χρονο, ο οποίος ως αντάλλαγμα τού πρότεινε τη ληστεία.

Και τα δύο αδέρφια ισχυρίστηκαν ότι συμμετείχαν σε μία στιγμή αδυναμίας.

Από την πλευρά του ο Αλβανός είπε ότι συμμετείχε στη ληστεία προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που είχε αποκτήσει στην προσπάθειά του να κτίσει ένα δικό του σπίτι στη χώρα του.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση