GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντεκα φοιτητές στην Ρόδο μεταφέρθηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου

Αρκετοί ήταν οι φοιτητές που πήγαν χθές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και συγκεκριμένα στα επείγοντα περιστατικά. Μέχρι τις 00.30 τα ξη...

Αρκετοί ήταν οι φοιτητές που πήγαν χθές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και συγκεκριμένα στα επείγοντα περιστατικά.
Μέχρι τις 00.30 τα ξημερώματα σύμφωνα με το rodosreport.gr γνωστοποιήθηκαν 15 περιστατικά, από τα οποία τα 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Αρκετοί είναι οι φοιτητές με συμπτώματα που δεν επισκέφθηκαν το νοσοκομείο ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναμένονταν ότι θα αυξηθούν τα περιστατικά.

Από τα 11 περιστατικά τα 6 σύμφωνα με όσα ανέφερε το ιατρικό προσωπικό πάσχουν από απλή ίωση γαστρίτιδας, ενώ τα 5 σύμφωνα με
μαρτυρίες φοιτητριών φαίνεται πως είναι μικρή τροφική δηλητηρίαση καθώς επίσης και οι γιατροί ανέφεραν ότι είχαν επιπλέον συμπτώματα της απλής ίωσης.

Τα 5 άτομα φέρονται να έφαγαν θαλασσινά στη σχολή το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές δεν είχαν φάει στην σχολή την ίδια μέρα. Αναμφισβήτητα στην πανεπιστημιακή κοινότητα κυκλοφορεί ίωση γαστρίτιδας οπότε απαιτείται η δέουσα προσοχή από τους φοιτητές, ενώ για τους πέντε φοιτητές που εμμένουν ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από το φαγητό, από Δευτέρα υπήρξε η άποψη ότι πιθανόν και για παν ενδεχόμενο η λέσχη της σχολής να ελεγχθεί από το υγειονομείο, κάτι που πρέπει να γίνει και για προληπτικούς λόγους αλλά και για να μην υπάρξει ανησυχία και αναστάτωση δίχως λόγο στην φοιτητική κοινότητα, καθώς οι φοιτητές με στομαχικές διαταραχές ήταν αρκετοί.

Τα περισσότερα παιδιά εισήχθησαν με συμπτώματα έντονου πόνου στην κοιλιακή χώρα, ναυτία και εμετούς. Με μια απλή και συνήθη χορήγηση φαρμάκων από το ιατρικό προσωπικό είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Πάντως τα περιστατικά στο σύνολο τους δεν μπορούν άμεσα να συνδεθούν με το φαγητό στο πανεπιστήμιο, αλλά με μια ιογενή ίωση που μεταδίδεται , σίγουρα όμως είναι κάτι που προβλημάτισε τους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση