GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιμένει στις προκλήσεις η Άγκυρα

Σηκώνει το «γάντι» η Άγκυρα στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με μία άκρως συμβολική κίνηση που έστειλε μηνύματα προς πολλαπ...


Σηκώνει το «γάντι» η Άγκυρα στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με μία άκρως συμβολική κίνηση που έστειλε μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες. Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν που έθεσε ως όρους για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης την λειτουργία δύο τζαμιών στην Αθήνα και την εκλογή μουφτήδων στην Δυτική Θράκη και η τουρκική κορβέτα ονόματι «Χάλκη» ξεκίνησε να κόβει βόλτες στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας η λεγόμενη «αόρατη» τουρκική κορβέτα «HEYBELIADA», προερχόμενη από ΒΑ Αιγαίο εισήλθε σήμερα (9 Οκτωβρίου) στις 07:00 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Ν. Μακρονήσου και Ν. Κέας και εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα δυτικά Ν. Κύθνου την 09:10. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.
Ο Ταγίπ Ερνοτγάν χθες ύψωσε τους τόνους για το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και απάντησε στην κριτική που δέχεται στο εσωτερικό της Τουρκίας για το γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε στο πρόσφατο πακέτο μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής. Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου που υποστήριξε ότι η θέση της Ελλάδας είναι σαφής, ξεκάθαρη και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.
Το προκλητικό ύφος του Τούρκου πρωθυπουργού που απαίτησε αμοιβαίες υποχωρήσεις από την Αθήνα ήρθε την ώρα που ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Έγκεμεν Μπαγίς πραγματοποιούσε ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

1 σχόλιο

  1. Ναι Αόρατο πλοίο στο Αιγαίο με τα χίλια νησιά όπου το κοντινότερο ραντάρ απο οποιοδήποτε σημείο απέχει 10-30 μίλια και όλα είναι ορατά με το μάτι.
    Λές και θα κάνουν πόλεμο στον Ατλαντικό και όχι στο Αιγαίο, το Βατερλώ τους εκεί είναι εξασφαλισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση