GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας Ηπείρου...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στο Μέ...


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στο Μέτσοβο.
Ο Δήμος Μετσόβου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INCOME - Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας», που χρηματοδοτείται από το διμερές πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013», υποστήριξε με όλες τις δυνάμεις του το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας με απώτερο στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων στον ευρωπαϊκό αλλά και διεθνή χώρο της γαστρονομίας.

Η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, με άξονα την εξωστρέφεια της μετσοβίτικης δημιουργικότητας, εμπλούτισε το συγκεκριμένο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας με παράλληλες εκδηλώσεις στο πνεύμα της ελληνικής φιλοξενίας αλλά και της σύσφιξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, Ελλάδας και Ιταλίας, μέσα από την αξιοποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, της πολυλειτουργικής γεωργίας και του εναλλακτικού τουρισμού.

Η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιώντας τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο χωρών με καινοτόμες στρατηγικές προωθεί στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά τα τοπικά προϊόντα της περιοχής του Μετσόβου διευρύνοντας τους ορίζοντες της συνεργασίας και της αναπτυξιακής προοπτικής των τοπικών επιχειρήσεων.

Απώτερος στόχος η ενεργοποίηση ενός νέου είδους συνδυαστικού εναλλακτικού τουρισμού που θα τονώσει την τουριστική κίνηση της περιοχής κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους Έλληνες και Ιταλούς σεφ που μαγείρεψαν, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα σε πρωτότυπες γαστρονομικές δημιουργίες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες η Δημοτική Αρχή απευθύνει στις Μετσοβίτισσες, οι οποίες, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές και το γλυκό τους χαμόγελο, ανέδειξαν την τοπική κουζίνα επιδεικνύοντας την τεχνική τους στην εκτέλεση των τοπικών συνταγών.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες εκθέτες που διέθεσαν τα προϊόντα τους για το γαστρι-μαγικό ταξίδι των γεύσεων με προορισμό τον ιταλικό νότο αλλά και τον ευρωπαϊκό και διεθνή κόσμο γαστρονομίας. Οι ευχαριστίες απευθύνονται στους Ιταλούς εκθέτες καθώς και στο Ίδρυμα Τοσίτσα που κέρασε τους επισκέπτες με πικάντικα τυριά και γλυκό κρασί, στην επιχείρηση «Μπαρμπαγιάννης» τα γνωστά ζυμαρικά, στον Τόλη Τρίτο με τα Ορεινά Φρούτα, στους Χρήστο και Ιωάννη Χήτα με το μυρωδάτο μέλι τους, στον Παναγιώτη Γεωργίου με τα βιολογικά του προϊόντα, στον Βαδεβούλη Δημήτριο με τα παραδοσιακά αλλαντικά, στον Απόσολο-Ρωμανό Κοτανίτση με τα ζυμαρικά «Ανόστρου», στον Κωνσταντίνο Βαδεβούλη που γλύκανε τους επισκέπτες με τα σιροπιαστά του, στην Λίγκα Βασιλική με το παραδοσιακό της μέλι και στους αδερφούς Δάλλα, Μπαρσούκη και Τέσια, που διατηρούν βαρελοποιίες στην περιοχή. Επίσης, η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τον Απόστολο Μετσοβίτη, με το συγκρότημά του, που «έκλεισαν» παραδοσιακά το Φεστιβάλ καθώς και το χορευτικό του συλλόγου που έδωσε το χορευτικό τόνο στην βραδιά της λήξης χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές ευχαρίστησης και ευτυχίας.

Κλείνοντας, η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας το πρόγραμμά της στέκεται αρωγός σε κάθε είδους δραστηριότητα που οδηγεί στην εξωστρέφεια της παραγωγικότητας και την ανάδειξη της περιοχής ως πρωτότυπου εναλλακτικού είδους τουριστικό προορισμό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση