GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι παρατημένες ερωμένες στη μάχη κατά της διαφθοράς

Έναν αναπάντεχο σύμμαχο βρήκε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στην εκστρατεία του κατά της διαφθοράς των δημόσιων λειτουργών: τις παρατημ...

Έναν αναπάντεχο σύμμαχο βρήκε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στην εκστρατεία του κατά της διαφθοράς των δημόσιων λειτουργών: τις παρατημένες ερωμένες. Οι αποκαλύψεις τους ανοίγουν ένα σπάνιο παράθυρο στον πολυτελή τρόπο ζωής της ελίτ του Κομμουνιστικού Κόμματος και έχουν εξοργίσει τους Κινέζους.

Η πιο πολυσυζητημένη υπόθεση, σύμφωνα με το BBC, είναι της Τζι Γινγκνάν που ρεζίλεψε τον πρώην εραστή της στους εκατομμύρια επισκέπτες του μπλογκ της. Η 26χρονη τον κατονόμασε ως Φαν Γιουέ, υποδιευθυντή της Κρατικής Υπηρεσίας Αρχείων. Η Τζι ανάρτησε φωτογραφίες της με τον Φαν να απολαμβάνουν σαν ζευγάρι εξορμήσεις για ψώνια, κολύμπι σε ιδιωτική πισίνα και ένα πάρτι στο οποίο ο Φαν της έκανε πρόταση γάμου. Όμως η Τζι πληροφορήθηκε ότι εκείνος ήταν ήδη παντρεμένος με έφηβο γιο και αποφάσισε να τον ξεμπροστιάσει.

Αυτό που σοκάρισε το κοινό όμως δεν ήταν η αποκάλυψη ότι ο Φαν ήταν παντρεμένος αλλά ο χλιδάτος τρόπος ζωής του. Η Τζι αποκάλυψε ότι της έδινε χαρτζιλίκι άνω των 750 ευρώ τη μέρα, της χάρισε ένα πολυτελές αυτοκίνητο και της υποσχόταν ότι θα της αγόραζε διαμέρισμα. Οι αποκαλύψεις αυτές ήγειραν το προφανές ερώτημα: πώς ήταν δυνατόν ο Φαν να ζούσε με αυτό τον τρόπο ενώ κέρδιζε ένα μέτριο μισθό δημοσίου υπαλλήλου;

Ο Φαν απολύθηκε από την δουλειά του τον Ιούνιο και είναι σήμερα υπό έρευνα για διαφθορά.

Μια από τις ιστοσελίδες που αναπαρήγαγε τις αποκαλύψεις της Τζι ανήκει στον Ζου Ρουιφένγκ, μπλόγκερ κατά της διαφθοράς ο οποίος έγινε διάσημος πέρσι δημοσιοποιώντας μια βιντεοταινία που έδειχνε τον κυβερνητικό αξιωματούχο Λέι Ζενγκφού να κάνει σεξ. Ο Ζενγκφού είναι σήμερα στη φυλακή για διαφθορά.

Χάρη στο ίντερνετ, μυστικά που θα έμεναν κάποτε κρυφά βγαίνουν πλέον στη φόρα. Τα σεξουαλικά σκάνδαλα συμβαίνουν σε όλες τις χώρες, λέει ο Ζου, όμως στην Κίνα οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν δημόσιο χρήμα για να συντηρούν την σεξουαλική τους ζωή.

Ενας ισχυρός αξιωματούχος του ενεργειακού τομέα, ο Λιου Τιενάν, απολύθηκε τον Μάιο επειδή η πρώην ερωμένη του αποκάλυψε σε δημοσιογράφο ότι είχε υπεξαιρέσει 200 εκατ. δολάρια από τράπεζες.

Σύμφωνα με κρατική έκθεση του 2007, το 90% των ανώτατων αξιωματούχων που έχασαν την θέση τους λόγω διαφθοράς είχαν ερωμένη _ και σε πολλές περιπτώσεις περισσότερες από μία. Ο πρώην υπουργός Σιδηροδρόμων Λιου Ζιτζούν, που βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, λέγεται ότι διατηρούσε 18 ερωμένες.

Οι ερωμένες δεν αποτελούν καινούργια μόδα στην Κίνα, οι αυτοκράτορες είχαν παλλακίδες. Σύμφωνα με την κορυφαία σεξολόγο της χώρας Λι Γινγκέ, «πολλοί κινέζοι άντρες έχουν αυτοκρατορικό κόμπλεξ. Να είσαι αυτοκράτορας σημαίνει να έχεις πολλές γυναίκες. Αυτό τους κάνει περήφανους. Αντιμετωπίζουν τις γυναίκες σαν τρόπαια της επιτυχίας τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση