GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανοί αναλυτές: Η επιστροφή της Ελλάδας

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Ελλάδα διακρίνουν γερμανοί αναλυτές, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στηρίζοντας την αισιοδοξία τους σε...


Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Ελλάδα διακρίνουν γερμανοί αναλυτές, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στηρίζοντας την αισιοδοξία τους σε δύο παράγοντες: στο επενδυτικό ενδιαφέρον των hedge funds και κυρίως της αμερικανικής εταιρείας John Paulson για τις ελληνικές τράπεζες...

και στην προσδοκία του πρωτογενούς πλεονάσματος που οι περισσότεροι θεωρούν εφικτό. Ακόμη και «προσεκτικοί» αναλυτές, όπως ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bremer Landesbank Φόλκερ Χελμάιερ, εκτιμούν ότι τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία πέρασαν, εντοπίζοντας το χαμηλότερο σημείο στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Χελμάιερ επισημαίνει ότι οι εξαγωγές αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα έχει μειωθεί το κόστος της εργασίας. «Πολλοί επιχειρηματικοί όμιλοι βλέπουν στην Ελλάδα ένα κέντρο επενδυτικής δραστηριότητας» λέει στην Die Welt ο οικονομολόγος, αναφέροντας ενδεικτικά την Philip Morris, την Hewlett Packard και την SAP.

Ο Φόλκερ Χελμάιερ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα μπορούν τώρα να υλοποιηθούν σε πολύ πιο σταθερές βάσεις από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Πιο προσεκτική είναι η Σιμόνε Μπέρινγκερ της Süddeutsche Zeitung, η οποία αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τις κινήσεις των hedge funds, ωστόσο και η ίδια διακρίνει στις επενδύσεις τους σε ελληνικές τράπεζες ελπιδοφόρα μηνύματα.

Στο ρεπορτάζ της η Σιμόνε Μπέρινγκερ υπενθυμίζει ότι ακόμη και εάν σημειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον ελληνικό προϋπολογισμό, οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση του χρέους θα πρέπει να καλυφθούν από τις κεφαλαιαγορές. «Η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει στην ελεύθερη αγορά επιτόκιο της τάξεως του 9% για δεκαετή ομόλογα. Και αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της», δηλώνει στην Süddeutsche Zeitung ο οικονομολόγος της Commerzbank Κρίστοφ Βάιλ.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση