GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούγιας: "Η Χρυσή Αυγή ωχριά μπροστά στα στημένα"...

Στο δεύτερο μέρος της συνολικά εξάωρης(!) κατάθεσης του Αλέξη Κούγια στο δικαστήριο για τα στημένα, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης κατακ...

Στο δεύτερο μέρος της συνολικά εξάωρης(!) κατάθεσης του Αλέξη Κούγια στο δικαστήριο για τα στημένα, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης κατακεραύνωσε Πιλάβιο, Τεροβίτσα, Μητρόπουλο, Μπέο, Ριαβόγλου και Αγγελή, μίλησε για τις σχέσεις Ψωμιάδη-Μπέου, και "έφτιαξε" Παπακώστα και Χριστοβασίλη. 
Η κατάθεση του βασικού μάρτυρα της υπόθεσης των στημένων αγώνων, Αλέξη Κούγια, συνεχίστηκε στη μίασήμερα  το μεσημέρι, έπειτα από το πρώτο "πιάτο" το πρωί της Τρίτης και τη διακοπή που μεσολάβησε. Τα όσα είπε παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και πιθανόν να αποδειχθούν καθοριστικά για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους πρώτους έντεκα κατηγορούμενους.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Αλέξης Κούγιας:

Για τον Μάκη Ψωμιάδη και τη συνομιλία του με άγνωστο, με τον οποίο μιλάνε για τον ορισμό των διαιτητών Σιδηρόπουλο και Τσινιάρη στα ματς της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου αντίστοιχα, που μάχονταν για την έξοδο στην Ευρώπη: Υπάρχει μια σχέση-κλειδί στην υπόθεση αυτή. Η κακή σχέση Μπέου-Ψωμιάδη. Η συζήτηση του Ψωμιάδη για τον Σιδηρόπουλο και τον Τσινιάρη αποκλείεται να έχει να κάνει με στήσιμο αγώνα. Είναι καθαρά από ενδιαφέρον για την ομάδα του, στην κόντρα με τον Βόλο με τον οποίο πάλευαν για την Ευρώπη. Εκείνο το διάστημα ο Ψωμιάδης είναι εκτός συστήματος και ο Μπέος ελέγχει τα πάντα, από τον πρόεδρο της ΕΠΟ μέχρι τον τελευταίο παράγοντα. Εγώ όμως δεν έγινα ποτέ ψευδομάρτυρας και έχω αξιοπρέπεια. Γι' αυτό θα πω ότι η πρόθεση Ψωμιάδη είναι να παίξει ο Τσινιάρης υπέρ της Ξάνθης και κατά του Βόλου. Ο υπάλληλος της Καβάλας με τον οποίο μιλάει ο Ψωμιάδης, φαίνεται να ξέρει τον Τσινιάρη και γι' αυτό ο Ψωμιάδης του λέει να πει στον Τσινιάρη "να παίξει Ξάνθη". Αποδεικνύεται, όμως, ότι ο Ψωμιάδης δεν μπορεί να επηρεάσει τους ορισμούς των διαιτητών, διότι ρωτάει ποιος διαιτητής τον σφυρίζει. Τους διαιτητές τους ορίζει η άλλη πλευρά, δηλαδή ο Μπέος. Δεν πρέπει να ταυτίζουμε τον Μπέο με τον Ψωμιάδη. Είναι εχθροί! Η Καβάλα ήταν το θύμα εκείνης της χρονιάς!

***Η συζήτηση για την επίμαχη συνομιλία, προκάλεσε εκνευρισμό στον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος σηκώθηκε και πήρε το λόγο, θέλοντας να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια. Ο Μάκης Ψωμιάδης είπε: "Υπάρχει το κύκλωμα του Μπέου. Εγώ επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του ζήτησα να μπουν διαιτητές που δεν τους ελέγχει το κύκλωμα. Και τον Τσινιάρη δεν τον έλεγχαν. Να προστατεύσω την ομάδα ήθελα, δεν έκανα κάτι παράνομο".

Για την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης που συνέθεταν οι Μάκης Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης και Γιάννης Παπακώστας: Είναι κωμικό να υπάρχει εγκληματική οργάνωση αυτών των τριών. Νομίζω ότι η κατηγορία αποτελεί μια ακραία νομική επιλογή. Τον Παπακώστα τι να τον κάνουν; Ο Σταυράκης ρωτάει τον πατέρα του ακόμα και για να πάει για καφέ.
Για το ότι ο Μάκης Ψωμιάδης πλήρωνε... τοις μετρητοίς: Τον καταλαβαίνω για αυτό. Άμα σε κυνηγούν και σου δεσμεύουν τους λογαριασμούς, τι θα κάνεις;

Για τον Γιάννη Παπακώστα: Αποκλείω τη συμμετοχή του στην οποιαδήποτε εκδήλωση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο: Ο Θωμάς Μητρόπουλος από το 1996 και μετά κατέστρεψε το ποδόσφαιρο. Ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε το οικοδόμημα της ΕΠΟ και το κύκλωμα των στημένων διαιτητών. Από το 1996 και μετά υπήρχε η παράγκα, η οποία ήταν ιδέα και έμπνευση του Μητρόπουλου. Ο Θωμάς έγινε μέσα σε μια στιγμή ο Νονός του ποδοσφαίρου. Η UEFA μόνο για δύο πρόσωπα έχει κάνει ειδική αναφορά: τον Μητρόπουλο και τον Μπέο. Η ίδια ΕΠΟ, τα ίδια διεφθαρμένα πρόσωπα, υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Το 2002, αυτός που κρυβόταν πίσω από αυτή τη διαδικασία και είχε βάλει τον Μητρόπουλο, τον αντικατέστησε με τον Γκαγκάτση. Ο Γκαγκάτσης ήταν ο καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου και έτσι φτάσαμε στις εγκληματικές οργανώσεις του σήμερα. Σε όλη αυτή την πορεία, μπήκε και το στοίχημα. Το στήσιμο δεν είναι η εξαίρεση, έγινε καθεστώς μετά το 1996. Η οργάνωση ελέγχει και την αθλητική δικαιοσύνη που αθώωσε τους πάντες.

Για τον μάνατζερ και παράγοντα του ΠΑΣ Γιάννινα, Βαγγέλη Αγγελή: Είναι από τους άκρως διεφθαρμένους στο ποδόσφαιρο. Ο Χριστοβασίλης είχε φίδι κολοβό στον κόρφο του. Προφανώς το "παιχνίδι" στον ΠΑΣ το πήρε πάνω του ο Αγγελής. Εγώ στη θέση του Χριστοβασίλη, δεν θα έπαιρνα τον Αγγελή στην ομάδα μου από ένα κρεοπωλείο του Κορυδαλλού όπου δούλευε. Ο Αγγελής είναι το απόλυτο εργαλείο του στοιχήματος. (Σ.Σ: όταν ο Αλέξης Κούγιας ενημερώθηκε ότι ο Αγγελής κατηγορείται μόνο για μια συνομιλία για το Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα, είπε: "Αν αυτό είναι το μοναδικό για το οποίο κατηγορείται ο Αγγελής, αθώος κυρία πρόεδρε! Να τον αθωώσετε! Αν και μου είναι αντιπαθής...).

Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη: Είχα απόσταση από αυτόν για αυτό που μου έκανε με το Ηλυσιακός-Πανθρακικός που έβαλε τα δεύτερα και έχασε και έτσι δεν ανέβηκε ο ΠΑΣ όπου ήμουν τότε. Είναι όμως ένας μεγάλος επιχειρηματίας. Δεν έχει σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που λέμε. Ωστόσο, είχε λογιστή τον Σαβάκη, τον πρόεδρο του Πανθρακικού. Γι' αυτό κατά την κρίση μου θεωρώ εκείνο το ματς στημένο. Δεν φανταζόμουν ότι εμπλέκεται σε μια σειρά αγώνων.

Βλέπω και μια συμπεριφορά σε κάτι παιχνίδια... Και πάλι όμως δεν μπορώ να καταθέσω ποτέ ότι έστηνε παιχνίδια. Δεν θεωρώ ότι στήνει αγώνες για το στοίχημα. Εκτός αν το κάνει μέσω του Αγγελή. Εκπλήσσομαι καθημερινά με τους ανθρώπους και για τίποτα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Δυσκολεύτηκε και να με πληρώσει για την αγορά του ΠΑΣ. Αυτό δείχνει ότι δεν βρέθηκε σε μεγάλη οικονομική ευρωστία.

Κινείται όμως σε ένα περιβάλλον περίεργο. Αν αναγκάστηκε να βάλει αναπληρωματικούς με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ή να έχει τον Αγγελή στην ομάδα, να μας το πει ο ίδιος. Δεν θεωρώ ότι είναι κακοποιός και μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό που βλέπω μερικές φορές, είναι ότι ο ΠΑΣ διαλέγει παιχνίδια. Δεν το δέχομαι αυτό. Αγωνίζεται με ένα γκρουπ ομάδων που είναι η απόλυτη βρωμιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι λαμόγιο, αλλά να βγει και να μιλήσει για τα λαμόγια. Για τον Ντε Βινσέντι πήραν ένα τηλέφωνο τον Χριστοβασίλη να τον δώσει εκεί που του είπανε και τον πήρε ο Μαρινάκης. Τον πήρε το κύκλωμα.

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου: Μου κάνει εντύπωση που ο Ριαβόγλου κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Συγχρωτίζεται καθημερινά με εγκληματίες και δολοφόνους. Έχει κάνει μεγάλο κακό στο ποδόσφαιρο.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη: Καθηγητής πανεπιστημίου (σ.σ. με ειρωνικό ύφος)... Ένα ταλαιπωρημένο παιδί είναι. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο...

Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τη συνομιλία Μπέου-Πιλάβιου: Ο Πιλάβιος μιλούσε με τον Τσακογιάννη και τον Μπέο. Ο σύνδεσμος της εγκληματικής οργάνωσης με τον Πιλάβιο, είναι αδιάρρηκτος. Είναι μια βρώμικη συνομιλία και πιο βρώμικος ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Παίρνει εντολές σαν να είναι υπάλληλος του Μπέου.

Για τον Βασίλη Τεροβίτσα: Όταν άκουσα ότι ο Τεροβίτσας είναι μάρτυρας, είπα... άντε να έρθει και ο Αμπάρκιολης, ο Δημητρόπουλος και ο Κάμπαξης και να κατεβείτε εσείς από την έδρα και να έρθετε κάτω ως κατηγορούμενοι.

Για τη δικαστική διαμάχη Μπέου-Δαλούκα: Ο Δαλούκας είχε κοροϊδέψει τον Μπέο γιατί υποτίθεται ότι έπρεπε να στήσει τον διαιτητή του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός. Και όπως είναι γνωστό από τις συνομιλίες όπου ακούγεται ο Μπέος, του είπε πριν το Άρης-Παναθηναϊκός να μην το ξανακάνει γιατί θα έρθουν Βούλγαροι, Τσετσένοι κλπ.

Για το ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός 1-0: Αν ο Αγροτικός ήθελε να χάσει στο παιχνίδι δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι συμμετείχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο στήσιμο. Αν θέλεις να χάσεις, χάνεις.

Για το Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0: Το να χάνει η Καβάλα από την Καρδίτσα, είναι σαν να χάνει η Ρεάλ από τον Άρη Πετρούπολης. Αμανατίδης από τη μία, Παπακώστας από την άλλη. Με βεβαιότητα λέω ότι ήταν ένα βρώμικο παιχνίδι. Στήθηκε και για αγωνιστικούς λόγους ώστε να σωθεί η Καρδίτσα, αλλά και το σκορ που σημειώθηκε μου δείχνει ότι στήθηκε και για το στοίχημα. Δεν γνωρίζω όμως αν το έστησε ο Ψωμιάδης με τον Κωτούλα, ο Παπακώστας με τον Αμανατίδη ή οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους.



Για το Αγροτικός-Καβάλα 0-3: Το αποτέλεσμα ήταν βέβαιο. Ωστόσο, το σκορ έχει σημασία (σ.σ. παίχτηκαν 450 χιλ. ευρώ στο over). Αυτό είναι σοβαρή ένδειξη.

Για το Καβάλα-Ηλυσιακός 2-0: Ο Ηλυσιακός του Χριστοβασίλη ήταν ισχυρή ομάδα, αλλά επέλεγε παιχνίδια. Ο Ηλυσιακός του Μητρόπουλου ήταν κάτι άλλο.

Για το Αγροτικός-Διαγόρας: Οι απόλυτα καραστημένες ομάδες.

Για το Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1: Βόμβα! Ποτέ ο Ηλυσιακός δεν θα μπορούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Για το Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάνννινα 1-2: Σας είπα για τη σχέση Σαβάκη-Χριστοβασίλη. Είναι 100% στημένο.

Για το Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Για το ματς αυτό μιλάει ο Τσακογιάννης με τον Αγγελή. Οι δυο τους μόνο για στήσιμο αγώνα θα μπορούσαν να μιλήσουν.



Μετά από σχετική ερώτηση της έδρας, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: "Από τις πιο βρώμικες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι οι Αγροτικός Αστέρας, Διαγόρας, Εθνικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου, Καρδίτσα, Ηλιούπολη, Ηλυσιακός, Πανθρακικός, Λεβαδειακός και άλλες. Ο αρχηγός του Διαγόρα, μάλιστα, ο Ιβάν Ρούσεφ, μου είχε εκμυστηρευτεί ότι του είπαν από την ομάδα του ότι θα πληρώνονται μόνο από τα στημένα παιχνίδια".

Κάποια στιγμή, είπε προς τους δικαστές: "Η τελευταία ελπίδα του ποδοσφαίρου είστε εσείς. Αυτό που βλέπετε με τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι τίποτα! Δεν καταλαβαίνετε για πόσο ακραία πράγματα μιλάμε ότι γίνονται στο ποδόσφαιρο"!

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη 2/10 με τις καταθέσεις των επόμενων μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση