GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος το συνεχές ωράριο στα φαρμακεία της Αθήνας

Επανέρχεται η μεσημεριανή διακοπή στο ωράριο των φαρμακείων, που είχε τεθεί σε εφαρμογή μετά από απόφαση του Δήμου Αθηναίων, από τον Ιούλ...

Επανέρχεται η μεσημεριανή διακοπή στο ωράριο των φαρμακείων, που είχε τεθεί σε εφαρμογή μετά από απόφαση του Δήμου Αθηναίων, από τον Ιούλιο.
Μετά τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών για τα ανοιχτά φαρμακεία από τις 9:00 έως τις 17:00 και την προσφυγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας στην Περιφέρεια Αττικής, ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, λόγω έλλειψης νομιμότητας.
Στο έγγαφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αναφέρεται πως "υπάρχει διάκριση μεταξύ του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων (ήτοι, ώρες ανοίγματος, μεσημβρινής διακοπής και κλεισίματος των φαρμακείων) και στο διευρημένο ωράριο λειτουργίας (ήτοι, πέραν του καθοριζομένου κανονικού ωραρίου) το οποίο συμπίπτει απόλυτα με αυτό των εφημεριών, όπως το ορίζει ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφαση ανά εξάμηνο (2 φορές τον χρόνο)".
"Κατόπιν των ανωτέρω, η ληφθείσα υπ'αρ. 782/2013 απόφαση του Δήμου Αθηναίων δεν δύναται να εφαρμοστεί λόγω ελλείψεως νομιμόητητας και παρακαλείται ο Δήμος, να προβεί στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες".
Ως εκ τούτου, επανέρχεται το παλιό ωράριο στα φαρμακεία της Αθήνας και πλέον, θα λειτουργούν όπως πριν από τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή από το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και θα ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ.
Σημειώνεται, ότι η σχετική απόφαση του Δήμου Αθηναίων δεν είχε τύχει εφαρμογής από όλους τους φαρμακοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση