GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαρμακεία: Επιστροφή στο παλιό ωράριο-Κλειστά μεσημέρι και Σάββατα

Η Περιφέρεια Αττικής ακύρωσε απόφαση του Δ. Αθηναίων για διευρυμένο ωράριο Επιστρέφουν στο παλιό ωράριο τα φαρμακεία της Αθήνας, δηλαδή...

Η Περιφέρεια Αττικής ακύρωσε απόφαση του Δ. Αθηναίων για διευρυμένο ωράριο

Επιστρέφουν στο παλιό ωράριο τα φαρμακεία της Αθήνας, δηλαδή θα παραμένουν κλειστά το μεσημέρι και τα Σάββατα, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που ακύρωσε προηγούμενη απόφαση του Δήμου Αθηναίων για το διευρυμένο ωράριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μετά τις αντιδράσεις και προσφυγές του κλάδου στα αρμόδια όργανα, ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, που είχε τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο και προέβλεπε ότι τα φαρμακεία της Αθήνας θα έχουν συνεχές ωράριο χωρίς διακοπή το μεσημέρι και θα λειτουργούν τα Σάββατα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Δήμου Αθηναίων προέβλεπε συνεχές ωράριο από τις 09:00 έως 17:00 το απόγευμα χωρίς μεσημεριανή διακοπή τη Δευτέρα και την Τετάρτη, 08:00 έως 20:00 την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή και 09:00 έως 17:00 το Σάββατο.

Η ρύθμιση του Δήμου Αθηναίων είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς οι φαρμακοποιοί μιλούσαν για ωράριο 65 ωρών την εβδομάδα το οποίο δεν μπορούσε να τηρηθεί ειδικά από τα μικρά φαρμακεία που δεν έχουν υπαλλήλους.

Μετά από προσφυγή του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής ακύρωσε την απόφαση του Δήμου Αθηναίων, κρίνοντας ότι «δεν δύναται να εφαρμοστεί λόγω ελλείψεως νομιμότητας». Ανάλογες αποφάσεις με αυτήν του Δήμου Αθηναίων έχουν λάβει κι άλλοι δήμοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, στην Αθήνα το ωράριο αυτό έχει υιοθετηθεί από 370 φαρμακεία, που έχουν προσλάβει φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου για να ανταποκριθούν στο διευρυμένο ωράριο. Περίπου 10 - 20 από τα φαρμακεία αυτά λειτουργούν κάθε μέρα έως τις 23:00, ενώ τουλάχιστον τα μισά είναι ανοιχτά και τα Σάββατα.

Το διευρυμένο ωράριο θεσμοθετήθηκε το 2011 και επιτρέπει σε όσα φαρμακεία το επιλέξουν να λειτουργούν ορισμένες ή όλες τις ημέρες της εβδομάδας έως τις 23:00. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αντιδράσει έντονα σε αυτό. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν αναγράφουν τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο στις καρτέλες με τις εφημερίες, σημειώνει η εφημερίδα.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση