GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλ. Τσίπρας: «Μάπα» σύστημα του Τσάβες ή οι σύμβουλοι;

Πολύ μελάνι χύθηκε για την υποτιθέμενη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την...


Πολύ μελάνι χύθηκε για την υποτιθέμενη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την...
παρακολούθησή του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Συνήθως, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», οπότε, παρά τις ανώνυμες διαψεύσεις από «προσκείμενους κύκλους» δεν πείθουν ιδιαίτερα.

Η υπόθεση λαμβάνει χαρακτηριστικά κωμωδίας, αφού τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύματα υπενθυμίζουν το φοβερό δώρο του εκλιπόντος, Ούγκο Τσάβες, πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, ο οποίος φέρεται να είχε δωρίσει στον Έλληνα πολιτικό του σύμμαχο και δεδηλωμένα θαυμαστή, τον Αλέξη, συσκευή που αποτρέπει τις υποκλοπές των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, καθώς επίσης και κινητά τηλέφωνα ασφαλείας.

Καταρχήν, να χαρακτηρίσουμε όσους υποστηρίζουν ότι ο Τσάβες ήθελε να έχει αυτός το προνόμιο παρακολούθησης του Αλέξη, ώστε να διαθέτει διαπραγματευτική δύναμη με τους… καπιταλιστές αντιπάλους του, ως φαντασιόπληκτους.

Αποκλείεται να την πάταγε σαν πρωτάρης ο Τσίπρας, αφού στην πιάτσα ακούγεται ότι έχει τις δικές του επαφές με διάφορα πρώην (άλλοι λένε και για νυν με ροπή στον συνδικαλισμό…) σημαίνοντα στελέχη της ΕΥΠ με χαρακτηριστικό τους την ευελιξία, αφού κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί προσκείμενοι σε αρκετούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Πρέπει να βγάλει το ψωμί του ο καθείς με κάποιον τρόπο… «τον άρτον ημών τον επιούσιον» που λέει και το «Πάτερ Ημών»!Κλέφτης θα γενεί, ή θα τρέχει να υποδουλώνεται στην οικονομική εξουσία; Η πολιτική είναι ο δρόμος… της προσφοράς στην πατρίδα.

Πάντα δηλώνουμε ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούμε την επίσημη θέση, εάν όσα έστειλε ο Τσάβες ήταν «μπακατέλες» για απόσυρση, εάν κάτι βρωμάει αυτή την εξ ορισμού ύποπτη εποχή που ζούμε, ή αν η ερμηνεία θα πρέπει να αναζητηθεί στη γνωστή συνωμοσιολογία που ευημερεί στην Αριστερά εδώ και δεκαετίες, επενδυμένη με αρκετή δόση ημιμάθειας (άλλο ένα χαρακτηριστικό, εκτός από την ακατάσχετη συνθηματολογία), αφού πολλοί επιμένουν να ζουν στον δικό τους κόσμο, αγνοώντας βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου διεθνούς συστήματος.
 defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση