GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι στο Αιγινήτειο

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Αιγινήτειο διεκδικώντας ...


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Αιγινήτειο διεκδικώντας από τη διοίκηση του ιδρύματος τις δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων έξι μηνών καθώς και την πλήρη αποζημίωσή τους για τις εφημερίες του β΄ εξαμήνου του περασμένου έτους.
Με δεδομένο ότι οι ιατροί αυτοί είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εφημεριών αναμένεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στις κλινικές του Νοσοκομείου, καθώς θα κληθεί να καλύψει τις εφημερίες μόνο το υπόλοιπο υπάρχον προσωπικό μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Για το θέμα παρενέβη στο Αιγινήτειο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) μετά την επιστολή που του κοινοποίησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

«Όπως μας ενημέρωσαν στο Νοσοκομείο εργάζονται 65 ειδικευόμενοι ιατροί ως ακολούθως: 36 ειδικευόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής, 25 ειδικευόμενοι της Νευρολογικής Κλινικής και 4 ειδικευόμενοι Βιοπαθολογικής Κλινικής. Οι ανωτέρω ιατροί εφημέρευαν έως και τον Ιούλιο του 2013 ως εξής: 5 ειδικευόμενοι Ψυχιατρικής και 1 ειδικευόμενος Βιοπαθολογίας καθημερινά, 2 ειδικευόμενοι Νευρολογίας κάθε ημέρα μη γενικής εφημερίας και 4 ειδικευόμενοι Νευρολογίας κάθε ημέρα γενικής εφημερίας (κάθε τέσσερις ημέρες), δηλαδή σταθμισμένα 8,5 ειδικευόμενοι ιατροί καθημερινά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΙΣΑ, περιγράφοντας ταυτόχρονα το σκληρό εργασιακό ωράριο των ειδικευομένων.

«Οι ειδικευόμενοι ιατροί του Αιγινητείου βρίσκονται σε δεινή θέση αφ’ ενός διότι τους οφείλεται μέρος της αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών τους για τους μήνες Δεκέμβριο 2012 έως και Μάιο 2013 και αφ’ ετέρου το σύνολο της αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών για τους μήνες Ιούνιο 2013 και εντεύθεν» προσθέτει ο ΙΣΑ, και ζητεί την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση