GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμαρτυρία Τούρκων για βίντεο με γυμνό σε πρώην τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Αντιδράσεις προκαλεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, η βιντεοπροβολή με τίτλο Nimfea του γάλλου καλλιτέχνη ...


Αντιδράσεις προκαλεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, η βιντεοπροβολή με τίτλο Nimfea του γάλλου καλλιτέχνη Ange Leccia στα πλαίσια της Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος είναι ότι το βίντεο στο οποίο περιέχεται η εικόνα μιας γυμνής γυναίκας μέχρι τη μέση, προβάλλεται στον χώρο πρώην τζαμιού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Ένωση των Μουσουλμάνων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ζήτησε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τη μετακίνηση της εγκατάστασης. Η ένωση ενημερώθηκε από Τούρκους τουρίστες που επισκέφθηκαν την έκθεση και εξέφρασαν το θυμό τους γαι την προσβολή, όπως τη χαρακτήρισαν, αυτή, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να σεβαστούν τις θρησκευτικές ευαισθησίες τους ακόμα και αν ο χώρος δεν λειτουργεί πλέον ως τζαμί.
Το δημοσίευμα καταλήγει, μάλιστα, ότι για το θέμα έχει παρέμβει προς τις ελληνικές αρχές και ο τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση