GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικόλαος και Τατιάνα νοίκιασαν το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου

Ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Tατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της...

Ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Tατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου. Η τέως βασιλική οικογένεια νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα από τη Σοφία Παπανδρέου και θα είναι στο εξής γείτονες και συγκάτοικοι του Γιώργου Παπανδρέου που διαμένει εκεί.

Πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα παιχνίδι της Ιστορίας που έφερε τους απογόνους δύο πρώην ορκισμένων αντίπαλων οικογενειών στο κατώφλι της ίδιας πόρτας.

Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στο 5,5 στρεμμάτων οικόπεδο στο Καστρί, ιδιοκτησίας της αδελφής του Γιώργου Παπανδρέου, Σοφίας, επέλεξαν ο πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ τον τόπο διαμονής τους στην Αθήνα.

Το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων με την ημιτριώροφη οικοδομή που είχε κληρονομήσει από τον παππού της η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία, είχε δοθεί αντιπαροχή πριν από επτά περίπου χρόνια στην κατασκευαστική εταιρεία του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αγιοστρατίτη - παραχωρώντας της μάλιστα το 50%. Είναι επίσης γνωστός και ο αγώνας που είχε δώσει η ίδια για να αποχαρακτηριστεί το Καστρί ως ακίνητο μεγάλης ιστορικής αξίας ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα και χωρίς νομικά μπλεξίματα στην υλοποίηση της απόφασής της να οικοδομηθεί εκεί ένα μεγάλο και πολυτελές συγκρότημα κατοικιών με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική εκμετάλλευσή του.

Μέσα σε αυτό το οικόπεδο, δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές εκτός από πισίνες διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες τους.

Βάσει λοιπόν της συμφωνίας που είχαν από κοινού υπογράψει, το ένα κτίριο κράτησε η Σοφία Παπανδρέου, το οποίο και εκμεταλλεύεται εξ ολοκλήρου (κάποιες μεζονέτες πουλήθηκαν, ενώ άλλες τις νοικιάζει) και το άλλο ανήκει στον αρχιτέκτονα που ανέλαβε το χτίσιμο των ακινήτων στο οικόπεδο. Τμήμα μάλιστα αυτού του οικοπέδου και συγκεκριμένα η «Κατοικία ΙΙ» ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Στις 27 Δεκεμβρίου του 1990, όταν η Σοφία Παπανδρέου χώρισε το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων σε τέσσερα τμήματα, ένα μεγάλο και τρία μικρότερα, τα οποία στο συμβόλαιο αναφέρονται ως «Κατοικία Ι», «Κατοικία ΙΙ», «Κατοικία ΙΙΙ» και «Κατοικία IV», πούλησε στον αδελφό της το δεύτερο κομμάτι της έκτασης αντί του ποσού των 4.300.000 δραχμών. Σε αυτό το οικόπεδο, έκτασης 640 τ.μ., ο πρώην πρωθυπουργός έχτισε στη συνέχεια με δάνειο την κατοικία των 368 τ.μ., που του ανήκει εξ ημισείας με τη σύζυγό του Αντα.

Το πρόσωπο που μεσολάβησε ώστε το πριγκηπικό ζευγάρι να νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι ήταν ο κουμπάρος και στενός του φίλος Νάσος Θανόπουλος, τραπεζίτης, γόνος της γνωστής οικογένειας με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά και αδελφός του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Νίκου Θανόπουλου, έσπευσε να τον διευκολύνει.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση