GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τί φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες;

Τους μεγαλύτερους φόβους των Ελλήνων του 2013, προσπάθησε να «σκιαγραφήσει» έρευνα της Κάπα Research, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμ...

Τους μεγαλύτερους φόβους των Ελλήνων του 2013, προσπάθησε να «σκιαγραφήσει» έρευνα της Κάπα Research, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία ανακοινώθηκαν στο συνέδριο με θέμα: «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία», έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, αρρώστια, αποτελούν τις μεγαλύτερες φοβίες του Έλληνα.
Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία (84,4%), η φτώχεια (83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια (81,4%).
Όπως μεταδίδει το «enet.gr», αναφορικά με την οικονομική κρίση, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους. Την ίδια στιγμή το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.
Όσον αφορά τον τρόπο ενημέρωσης για θέματα υγείας, τα σκήπτρα φαίνεται να κρατάει ο γιατρός. Σε ποσοστό 76% δήλωσαν ότι ενημερώνονται από το γιατρό, το 58,8% από ιστοσελίδες, το 53,5% από τον φαρμακοποιό, το 25,4% από τα social media και το 24% από εφημερίδες, ενώ σε ποσοστό 79,7% δήλωσαν ότι είναι πολύ και αρκετά ενημερωμένοι για θέματα υγείας.
Παράλληλα ωστόσο, το 61,6% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω Διαδικτύου, το 35,2% ότι έκαναν αυτοδιάγνωση με βάση τηλεοπτική εκπομπή και το 34,2% δήλωσε ότι εμπιστεύονται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο Ίντερνετ.
Η αναζήτηση πληροφοριών από μη γιατρούς ενέχει κινδύνους, υπογραμμίσθηκε στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το τμήμα Μαζικής Ενημέρωσης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2 σχόλια

  1. Τί φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες;

    ΤΗΝ Μ@ΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ φοβάμαι το Μητσοτάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση