GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι σχέση έχουν οι έρευνες στην Κρήτη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο με τον χθεσινό μεγάλο σεισμό;

Eιμαι απο τα Χανια της Κρητης και με αφορμη τo  σεισμο θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας καποιες σκεψεις και αποριες μου. Καταρχην θα πρεπει...

Eιμαι απο τα Χανια της Κρητης και με αφορμη τo  σεισμο θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας καποιες σκεψεις και αποριες μου.
Καταρχην θα πρεπει να ερευνηθει τι σχεση εχουν οι ερευνες στην Κρητη για φυσικο αεριο, υδρογονανθρακες και πετρελαιο με την προκληση των σεισμων αλλα και το κατα ποσο επηρεαζουν τα υπαρχοντα ρηγματα ωστε να δωσουν καποιο μεγαλο σεισμο οπως τον σημερινο.Τον τελευταιο καιρο απ οταν ξεκινησαν οι ερευνες εχουν αυξηθει εκθετικα στον θαλασσιο χωρο της Κρητης οι μικροι σεισμοι αλλα και οι σεισμοι μεσαιου μεγεθους οπως φαινεται και σε διαφορες ιστοσελιδες καταγραφης σεισμων του εξωτερικου.
Οι έρευνες αυτες διεξάγονται με τη χρήση της μεθόδου εκρήξεων με πεπιεσμένο αέρα και προκαλούν ισχυρά ηχητικά κύματα χαμηλών συχνοτήτων οπως εχουν επισημανει ειδικοι επιστημονες. Δημιουργουν δηλαδη μικρους τεχνητους σεισμους.Το ευλογο λοιπον ερωτημα που προκυπτει ειναι ποια ειναι η ενταση των ηχητικων κυμματων που χρησιμοποιουν? Οπως ειναι γνωστο η Κρητη ειναι σεισμογενης περιοχη και ειναι στο σημειο που ενωνεται η ευρωπαικη με την αφρικανικη πλακα. 
Το σημαντικοτερο οι ερευνες αυτες γινονται με την επιβλεψη του γεωδυναμικου ινστιτουτου Αθηνων σε συνεργασια με Ελληνικα Πανεπιστημια? Το κρατος εχει ορισει δικους επιστημονες οπως γεωλογους,σεισμολογους,φυσικους και μηχανικους ορυκτων πορων για να επιβλεπουν αν διεξαγονται σωστα οι ερευνες και με βαση τους διεθνης κανονες η οι ξενοι κανουν οτι θελουν?
Γιατι αν το κρατος δεν τους επιβλεπει τοτε νομιζω οτι προκυπτει ΣΟΡΑΡΟ ΘΕΜΑ. Με βαση μελετες ξενων πανεπιστημιων οι ερευνες για πετρελαιο και φυσικο αεριο συνδεονται αμεσα με τη δημιουργια των σεισμων.
Σημερα μετα τον σεισμο αυτο που επικρατει στην κοινη γνωμη των Χανιων ειναι οτι οι ερευνες αυτες ειναι η αιτια του σημερινου μεγαλου σεισμου.
Φανταστειτε να αρχισει και η εξορυξη τι εχει να γινει. Επισης η Πολιτεια θα πρεπει ΑΜΕΣΑ να επιδοτησει την αντισεισμικη θωρακιση των κτηριων στην Κρητη για να αποφευχθουν δυσαρεστες καταστασεις στο μελλον. 
Παρακαλω ερευνηστε το θεμα και το κατα ποσο οι ερευνες που γινονται σχετιζονται με τους σεισμους και αν εχουν λαβει στους μικρους τεχνιτους σειμσους που δημιουργουν την σεισμικοτητα της Κρητης και ποια ειναι η ενταση των ηχητικων κυμματων που χρησιμοποιουν.
Ευχαριστω.
Γ.Χ.

4 σχόλια

  1. Είναι γνωστό ότι οι σεισμοί δημιουργούνται από τη σύγκρουση των λιθοσφαιρικών πλακών.Επομένως ένα σήμα που δημιουργεί ο άνθρωπος,όσο ισχυρό κι αν είναι,κι όποιας φύσης κι αν είναι,π.χ. ηχητικό,ηλεκτρομαγνητικό κ.λπ.δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσει σεισμό.Οι σκέψεις σου είναι παντελώς αβάσημες και μόνο κακό κάνουν,όταν τις διαβάζουν άνθρωποιμε λίγες γνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @13 ΟΚΤ 2013 - 11:43:00 Π.Μ.
    Παραβλέπω το "αβάσημες" κατά την ορθογραφία του, και μπαίνω στην ουσία:
    Όπως ίσως θα γνωρίζεις από την στοιχειώδη Μηχανική στις καταστάσεις ασταθούς ισορροπίας απαιτείται μια ελάχιστη διέγερση ώστε το εξεταζόμενο καθέκαστα σύστημα να μεταπέσει στην κατάσταση της ελαχίστης δυναμικής ενεργείας, δηλαδή σε ευσταθή ισορροπία.
    Σε πολλά, λοιπόν, σημεία επαφής τους οι λιθοσφαιρικές πλάκες βρίσκονται σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας, οπότε στα σημεία αυτά ισχύει ό,τι ελέχθη στην προηγούμενη πρόταση. Επομένως το τεθέν ερώτημα δεν είναι αβάσΙμο...
    Συμπέρασμα: Οι διεξάγοντες τις σεισμικές έρευνες ας είναι λίγο πιο συντηρητικοί στο "φορτσάρισμα", για να μη βρεθούμε όλοι μας προ δυσαρέστου απροόπτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @12:01
    Δούλεψα 2 χρόνια με τον Βαρώτσο στο ΒΑΝ και συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
    Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί ο δογματισμός και η ημιμάθεια βασιλεύουν με αποτέλεσμα την αναστολή της πραγματικής πειραματικής έρευνας και αντικατάστασή της από θεωρίες-αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O προβληματισμος μονο αβασιμος δεν ειναι
    http://gr.euronews.com/2013/10/03/spanish-government-blames-offshore-gas-project-for-wave-of-earthquakes/

    http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=522104

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/blog-post_1114.html

    http://www.econews.gr/2012/04/09/exoryxeis-petrelaiou-seismoi/

    http://www.tanea.gr/news/world/article/5030495/h-antlhsh-petrelaioy-kai-fysikoy-aerioy-mporei-na-prokalesei-seismoys/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση