GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλεγχος κάθε μήνα των δηλώσεων στο ΙΚΑ και στην "Εργάνη"

Για τη διασφάλιση της είσπραξης των εσόδων του ΙΚΑ περιορίζοντας την εισφοροδιαφυγή η οποία στερεί έσοδα άνω των 6 δισ. ευρώ ετησίως κα...

Για τη διασφάλιση της είσπραξης των εσόδων του ΙΚΑ περιορίζοντας την εισφοροδιαφυγή η οποία στερεί έσοδα άνω των 6 δισ. ευρώ ετησίως και παράλληλα με τους συνεχιζόμενους ελέγχους για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και...
Εργασίας Γ. Βρούτσης στην προχθεσινή σύσκεψη με συμμετοχή του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου συμφώνησαν στην εφαρμογή δύο ειδικών μέτρων:

1. Διασταυρώσεις και έλεγχος των δηλώσεων ΑΠΔ στο ΙΚΑ και στην ΕΡΓΑΝΗ κάθε μήνα με εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου 2013.

Να γίνονται δηλαδή, σε μηνιαία βάση, διασταυρώσεις μεταξύ των δηλώσεων τις οποίες υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ και στην «Εργάνη» για την ασφάλιση του προσωπικού τους (των Ανακεφαλαιωτικών Περιοδικών Δηλώσεων) και των πληρωμών ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της καταβολής χαμηλότερων ποσών ασφαλίστρων.

2. Να επιβληθεί η υποχρέωση έκδοσης ασφαλιστικού πιστοποιητικού, με βάση σχετικό νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί και υπουργική απόφαση που υπογράφεται εντός της εβδομάδας. Το ασφαλιστικό πιστοποιητικό θα το εκδίδουν νόμιμοι ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία, εγγεγραμμένοι στο δημόσιο μητρώο του ν.3698/2008 που διενεργούν υποχρεωτικούς ελέγχους σε ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης.

Σήμερα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2013 εκτελείται σε απόλυτη ισορροπία των όσων είχαμε προβλέψει και αυτό θα συμβεί και το 2014».

Σημείωσε ότι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η απώλεια εσόδων «είναι ένα θέμα, αλλά όχι αγκάθι» για τον ασφαλιστικό οργανισμό και πρόσθεσε: «Έχουμε διαψεύσει όσους προέβλεπαν κατάρρευση της δυνατότητας για παροχή συντάξεων. Τρία χρόνια τώρα δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να πείσω εκείνους που πάντα βλέπουν προβλήματα».

Για την μνημονιακή υποχρέωση μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% έως το 2016 ο διοικητής του ΙΚΑ τονίζει την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και σημειώνει: «Έχουμε τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε όλη την Ευρώπη. Αυτό μειώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα βέβαια οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι ότι σώνει και καλά διαμορφώνουν και υψηλά έσοδα, σημαίνει και υψηλή πίεση για εισφοροδιαφυγή».

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση