GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις Βρυξέλλες οι πρυτάνεις – Ιστοσελίδα για ανοιχτά ΑΕΙ οι φοιτητές

Από την Τετάρτη στις 8 το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα πρέπει οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ Πανεπιστημίων, να συμπληρώσουν μό...



Από την Τετάρτη στις 8 το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα πρέπει οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ Πανεπιστημίων, να συμπληρώσουν μόνοι τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας τα τυπικά τους προσόντα, προκειμένου να μοριοδοτηθούν και στη συνέχεια η τριμελής επιτροπή να συντάξει τη λίστα με τα 1.349 ονόματα που τελικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι από την πλευρά τους τραβούν το σκοινί και συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους έως το τέλος της εβδομάδας. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν 428 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίων Αθηνών τονίζεται:
«Η Ελληνική Κυβέρνηση καλείται να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της. Ενδεχόμενη απομάκρυνση διοικητικών υπαλλήλων από τις θέσεις τους θα οδηγήσει νομοτελειακά στην απαξίωση της λειτουργίας του ΕΚΠΑ και των Πανεπιστημίων της χώρας γενικότερα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία».
Από την πλευρά τους πάντως οι πρυτάνεις θα πάνε έως το ευρωκοινοβούλιο, Αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο θα μεταβεί την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο “τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια» που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χρυσόγελος.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί Έλληνες ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και δημοσιογράφοι Οι φοιτητές από την πλευρά τους βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο ενώ οι πρωτοετείς δεν έχουν γραφτεί ακόμα. Για το λόγο αυτό ομάδα φοιτητών έφτιαξε σελίδα στο ίντερνετ με την επωνυμία «anoixtessxoles» στην προσπάθεια να ακουστεί και η δική τους φωνή. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση