GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Πίσω από την «παράλυση» οι εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους στις ΗΠΑ δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση, καθώς Δημοκρ...


Οι βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους στις ΗΠΑ δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί φοβούνται τις εκλογικές συνέπειες, ελπίζουν, ωστόσο, να...
επωφεληθούν από την καθήλωση των αμερικανικών πολιτειακών θεσμών.

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι πάντα επικείμενη στις ΗΠΑ. Στις 4 Νοεμβρίου 2014, όπως κάθε δεύτερο χρόνο, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θα κληθούν να ανανεώσουν την κοινοβουλευτική συγκατοίκηση που έχει παραλύσει την Ουάσινγκτον από τον Ιανουάριο 2011 ή να δώσουν τον έλεγχο των δύο σωμάτων του Κονγκρέσου στο ίδιο κόμμα.

Όμως, η ταχεία διαδοχή των εκλογικών κύκλων είναι και το δηλητήριο του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, αφού η πίεση της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης οδηγεί στην πόλωση και δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο εντός τους οποίου ο συμβιβασμός θεωρείται υποχώρηση.

Στην παρούσα κρίση, οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι θα επωφεληθούν από την παράλυση που έχει προκαλέσει η αδιαλλαξία των Ρεπουμπλικανών.

«Οι μέρες της πλειοψηφίας τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι μετρημένες, εάν συνεχίσουν έτσι», δήλωσε ο Μπραντ Γούντχαουζ, πρώην εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόεδρος των Αμερικανών για την Αλλαγή (Americans for Change).

Απόδειξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Public Policy Polling (PPP), σε 24 εκλογικές περιφέρειες έχουν εκλέξει ρεπουμπλικανό αντιπρόσωπο στη Βουλή, οι 17 θα εκλέξουν δημοκρατικό υποψήφιο.

Το σύνολο των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ανανεωθεί τον Νοέμβριο 2014 για δύο χρόνια , ενώ 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας θα ανανεωθούν για έξι χρόνια.

Αν και οι Ρεπουμπλικανοί αμφισβητούν την εγκυρότητα τέτοιων δημοσκοπήσεων, θεωρείται αδιαμφισβήτητο ότι η σημερινή κρίση έχει πλήξει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup της προηγούμενης εβδομάδας, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συγκεντρώνει μόνο το 28% της θετικής γνώμης και βρίσκεται στον υψηλότερο βαθμό αντιδημοφιλίας από το 1992 που το ινστιτούτο άρχισε να θέτει το ερώτημα αυτό.

Εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το 43% των ερωτηθέντων από το ινστιτούτο Quinnipiac θα ψήφιζε δημοκρατικό υποψήφιο, έναντι 34% που θα ψήφιζε ρεπουμπλικανό.

Η δημοφιλία του Μπαράκ Ομπάμα έχει επίσης πληγεί, αλλά οι ψηφοφόροι είναι «περισσότερο οργισμένοι κατά των Ρεπουμπλικανών, παρά κατά των Δημοκρατικών», σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Quinnipiac Πίτερ Μπράουν.

Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεση αντανάκλαση των ποσοστών σε εθνικό επίπεδο στο αποτέλεσμα των 435 χωριστών ψηφοφοριών για την ανάδειξη των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τον Κάιλ Κόντικ, του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μεγάλες πιθανότητες να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής».

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Cook Political Report,, μόνον 13 εκλογικές περιφέρειες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών μπορεί να αλλάξουν χέρια, εξαιτίας της γεωγραφικής πόλωσης και της πρόσφατης αναδιαμόρφωσης των εκλογικών περιφερειών με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής.

Οι Ρεπουμπλικανοί θεωρούν ότι η πίστη τους στις παραδοσιακές αρχές θα εγγυηθεί την νίκη τους στις εκλογές και θεωρούν ότι πρέπει να συνεχίσουν να αντιτάσσονται στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας και να ζητούν μείωση των δημοσίων δαπανών.

«Εάν καταφέρουμε να συνεχίσουμε τη μείωση του χρέους, αυτό είναι ένα επιχείρημα με το οποίο μπορώ να κάνω εκστρατεία. Δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των δαπανών», λέει ο Τόμας Μέισι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και προσκείμενος στο Tea Party.

«Οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι οι ρεπουμπλικανοί αντιπρόσωποι κάνουν καλή δουλειά», δηλώνει ο Ντάνιελ Σκαρπινάτο, εκπρόσωπος του αρχηγείου της προεκλογικής καμπάνιας του

Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. «Στο κάτω-κάτω, δεκατρείς μήνες είναι πολύ μεγάλο διάστημα στην πολιτική...». athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση