GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

Γράφει ο Μάγια.  Πόσες φορές (χάσαμε το λογαριασμό) έχουμε τονίσει την ανάγκη απεγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τις χωροφυλακίστικες μ...


Γράφει ο Μάγια. 

Πόσες φορές (χάσαμε το λογαριασμό) έχουμε τονίσει την ανάγκη απεγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τις χωροφυλακίστικες μεθοδεύσεις και πρακτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης;
Δοκιμασμένη, πλην όμως επικίνδυνη «συνταγή», που αποσκοπεί στη μετατόπιση της προσοχής της κοινής γνώμης από τα φλέγοντα ζητήματα της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας και στη διαμόρφωση κλίματος ανασφάλειας και φόβου, ώστε να ακυρωθεί οποιασδήποτε εναλλακτική πρόταση ή διέξοδος απέναντι στην ακολουθούμενη μνημονιακή στρατηγική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έδειχνε αδύναμος να αντιληφθεί την καλοστημένη παγίδα και να απεκδυθεί το ρόλο του απολογούμενου. Επέμενε να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να σύρει τη συγκυβέρνηση της υποτέλειας στο δικό του προνομιακό γήπεδο, το γήπεδο της βαρυγκωμούσας κοινωνίας, προβάλλοντας, παράλληλα, τη δική του εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.
Ίσως, η υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά να σηματοδοτεί τη φυγή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μπρος! Να δηλώνει την απόφασή του να διαμορφώσει ο ίδιος την πολιτική ατζέντα.
Η ερώτηση του Α. Τσίπρα, για τα υποβρύχια λειτούργησε σαν θρυαλλίδα στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων, ανοίγοντας τον δρόμο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αν και κανένα από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η ΝΔ θα αναγκασθεί να παραπέμψει τον Ε. Βενιζέλο.
Ήδη, συντρέχουν οι συνθήκες ενός πολιτικού ατυχήματος, που έδειχνε να φοβάται η κυβέρνηση Σαμαρά.
Τυχόν απώλεια της δεδηλωμένης και κατά συνέπεια προσφυγή στις κάλπες πιθανώς να σημάνει την παραγραφή της υπόθεσης, αφού από το 2010 θα έχουν μεσολαβήσει δυο κοινοβουλευτικές θητείες.
Η καταβαράθρωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η κατάρρευση της «θεωρίας των δύο άκρων», η επιμονή των δανειστών να τηρηθεί στο ακέραιο το μνημονιακό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με την μόνιμη επωδό που χρησιμοποιούν στελέχη της κυβέρνησης στις δημόσιες συζητήσεις τους ότι, «οποιαδήποτε νέα οικονομικά μέτρα απαιτούν νέα εντολή από τον λαό», δημιουργεί την πεποίθηση ότι η συνοχή της κυβέρνησης είναι μάλλον αγαθό εν ανεπάρκεια.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, πάντως, δεν αποκλείουν, υπό «ιδιαίτερες» προϋποθέσεις, το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή με πρωθυπουργό τον Δ. Αβραμόπουλο.
Τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα, καθώς θα αποσαφηνιστεί το τοπίο.
Ωστόσο, ένα είναι βέβαιο. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε (βιαίως) ωριμάσει θα είχε αποτραπεί ο κίνδυνος, οι «σωτήρες» να μετατραπούν σε ολετήρες! Ένα απλό «φύσημα» θα αρκούσε σύντροφε Λαφαζάνη...

1 σχόλιο

  1. AKOYSTE ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΡΑ ΣΤΗΜΕΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση