GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι σημαίνει πατριωτισμός αληθινός...

Γιάννης Κεσσόπουλος . Τα τελευταία χρόνια έχω γνωρίσει κάτι κορίτσια αλβανικής καταγωγής που μιλάνε τα ελληνικά τέλεια, γεννήθηκαν ή ήρθ...

Γιάννης Κεσσόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια έχω γνωρίσει κάτι κορίτσια αλβανικής καταγωγής που μιλάνε τα ελληνικά τέλεια, γεννήθηκαν ή ήρθαν μικρές στην δική μας πατρίδα, αγαπούν την Ελλάδα και την έκαναν πατρίδα τους. Δυστυχώς, η Ελλάδα της ευμάρειας και της φούσκας στέρησε από αυτά τα παιδιά στοιχειώδη δικαιώματα, μέχρι τα είκοσί τους δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά αλλού στην Ευρώπη εκτός από την Αλβανία. Κι άλλα πολλά. Είναι παιδιά που ξεχωρίζουν, ίσως γιατί αγωνίζονται μαζί με τις οικογένειές τους να ταράξουν τη μοίρα τους, να την αλλάξουν, να ξεφύγουν από τη μιζέρια.
 Είναι παιδιά που πρώτα τα βάζουν με όσους καίνε την ελληνική σημαία, με όσους συμπατριώτες τους εγκληματούν. Όπως κάθε άνθρωπος που σέβεται τον άλλον. Τώρα, βλέπω Θεοδωράκη, τα παιδιά να κλαίνε, να συγκινούνται στην ανάμνηση του αναγκαστικού ξεριζωμού από μια χώρα που την βίωσαν σαν πατρίδα. Συγκλονισμένος. Να θυμόμαστε ότι πάνω από όλα (πρέπει να) είναι ο άνθρωπος. Τίποτε άλλο. Και ότι πατριωτισμός αληθινός σημαίνει να αγαπάς τη δικιά σου πατρίδα αλλά να σέβεσαι τις πατρίδες όλων.

2 σχόλια

  1. Όπως το χαράτσι στη ΔΕΗ έφερε την διάλυση και συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά του 6%, έτσι τώρα ο Ενιαίος φόρος ακινήτων σε συνδυασμό με τους 5 φόρους στα ακίνητα οδηγεί τη ΝΔ σε ποσοστά ΠΟΛ.ΑΝ. Σύντομα θα βρεθεί πολύ κάτω από το 15%, όσο έρχονται τα νέα ραβασάκια του αρχιδημευτή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων κ. Στουρνάρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ οδεύει σταθερά κάτω από το 3% ! Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να ανήκει πλέον σε αυτούς που του κλέβουν την περιουσία των προγόνων του, και βάζουν φόρους όπως στη Τουρκοκρατία ! Κάτω τα χέρια από την ιδιωτική ακίνητη περιουσία των Ελλήνων ! Κάτω οι φόροι ! Αυτός είναι ο φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία ; Η "δημοκρατία" του 5% και των τοκογλύφων ! Θέλουμε πίσω την πατρίδα μας, θέλουμε πίσω την περιουσία των παππούδων μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΒΑΡΥΤΑΤΩΝ ΦΟΡΩΝ. ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΦ΄ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Η ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ. ΓΙ'ΆΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση