GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόρο στην ακίνητη περιουσία βάζει η Σλοβενία

Φορολογία στην πρώτη και δεύτερη κατοικία, στα βιομηχανικά και εμπορικά ακίνητα, αλλά και σε αγροτεμάχια, δασικές εκτάσεις και οικόπ...


Φορολογία στην πρώτη και δεύτερη κατοικία, στα βιομηχανικά και εμπορικά ακίνητα, αλλά και σε αγροτεμάχια, δασικές εκτάσεις και οικόπεδα, εφαρμόζει πλέον η κυβέρνηση της Σλοβενίας.
Εξαιρούνται τα δημόσια κτήρια και οι πάσης φύσεως εκκλησίες.

Ο φόρος για τις δασικές εκτάσεις ξεκινά από το 0.07% της αξίας, και για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τα εμπορικά κτίρια από το 0.75% της αξίας.

Όσον αφορά την δεύτερη κατοικία, ο φόρος ανέρχεται στο 0,5% της αξίας με έκπτωση 50%, αν ο ιδιοκτήτης λαμβάνει επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και 30% έκπτωση όταν πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η πρώτη κατοικία φορολογείται με 0,15%.

Τα έσοδα από τον νέο φόρο, ο οποίος αντικαθιστά κάποιους ήδη υπάρχοντες φόρους στην ακίνητη περιουσία, αναμένεται να φθάσουν τα 390 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 1.1% του ΑΕΠ της Σλοβενίας, και θα μοιράζονται ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.
voria.gr

1 σχόλιο

  1. ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ.
    ΟΙ ΔΩΣΥΛΟΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ...
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ??
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση