GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ως δια μαγείας

Ο Σαμαράς ξύπνησε περίεργα το πρωί. Ένιωθε μια δυσφορία. Αποφάσισε να μην κοροϊδεύει τον κόσμο. Κάτι σαν κρίση ειλικρίνειας. Πιθανώς τον ...

Ο Σαμαράς ξύπνησε περίεργα το πρωί. Ένιωθε μια δυσφορία. Αποφάσισε να μην κοροϊδεύει τον κόσμο. Κάτι σαν κρίση ειλικρίνειας. Πιθανώς τον πείραξε το χθεσινοβραδινό φαγητό.
Αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Μετά από τηλεοπτικό διάγγελμα.
Στο διάγγελμα αποφάσισε να πει την αλήθεια. Τις πιέσεις που δέχθηκε, τις εντολές που ακολούθησε. Αποφάσισε να τα πει όλα. Να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις. Όχι δεν τον απείλησε κανείς. Γιατί απλά δεν γνώριζε κανείς. Κανείς δεν ήξερε για την κίνησή του. Την αποφάσισε μόλις το πρωί.
Ταυτόχρονα παραιτείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Θα ζητήσει συγνώμη.
Ως δια μαγείας ένα νέο κόμμα παρουσιάζεται στο προσκήνιο. Από το πουθενά. Ένας ηγέτης. Άγιος άνθρωπος. Χωρίς οικογένεια. Χωρίς παιδιά. Χωρίς συγγενείς. Ένας άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει από απειλές. Από πιέσεις. Είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο.
Γύρω του και πάλι ως δια μαγείας συγκεντρώνεται μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων. Αδιάφθορων. Άνθρωποι που δεν χρηματίζονται. Άνθρωποι που βοηθούν για την αναγέννηση της χώρας. Δεν τους ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Μόνο το καλό του τόπου.
Το διάγγελμα γίνεται. Ο Σαμαράς δυστυχισμένος διαφεύγει στο εξωτερικό. Οικειοθελώς. Μετά τις αποκαλύψεις του διαλύεται και το Πασόκ. Δεν αντέχει υπό το βάρος των αποκαλύψεων. Γίνεται σάλος στο εξωτερικό. Ο Σαμαράς χαρακτήρισε τα μνημόνια αντισυνταγματικά. Ουδέποτε ψηφίστηκαν από τα 2/3 της βουλής όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Δήλωσε ότι οι ψηφοφορίες έγιναν κάτω από ασφυκτικές πιέσεις. Απειλές για τη ζωή του. Είναι άκυρα.
Ως δια μαγείας το πολιτικό σκηνικό καθαρίζει από μόνο του. Οι δικαστές κάνουν για πρώτη φορά τη δουλειά τους. Ασκούνται διώξεις στο σύνολο του πολιτικού κόσμου που ψήφισε ή συνεργάστηκε για την εφαρμογή των μνημονίων. Ατελείωτες κλούβες καταφθάνουν στην Ευελπίδων.
Οι εκλογές γίνονται. Ο Άγιος άνθρωπος κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία. Σχηματίζει πανίσχυρη κυβέρνηση. Ανακοινώνει την ακύρωση των μνημονίων. Η τρόικα ανακοινώνει ταξίδι αστραπή στην Αθήνα. Τους χαρακτηρίζει persona non grata. Τους συλλαμβάνει στο Βενιζέλος και τους αναγκάζει να πάρουν την επόμενη πτήση.
Επικρατεί σάλος στην Ευρώπη. Έξαλλη η Μέρκελ. Σεισμός στα χρηματιστήρια. Κάποιοι θερμοκέφαλοι πολιτικοί της Ευρώπης μιλούν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βομβαρδιστεί. Φυσικά και δεν είναι επίσημη θέση.
Τώρα περιμένει πολύ δουλειά τον Άγιο άνθρωπο. Χρήματα δεν υπάρχουν. Αποφασίζει να τυπώσει δραχμές. Οι ξένοι αρνούνται την ύπαρξη του νομίσματος. Δεν καθορίζεται καν ισοτιμία.
Η παραγωγή σε τρόφιμα αρκεί για το 20% του πληθυσμού. Μπορούμε να το αυξήσουμε. Μια ελιά για να βγάλει καρπό θέλει 10 χρόνια.
Πρόβλημα στα φάρμακα. Δεν παράγουμε το 95% των φαρμάκων που χρειαζόμαστε.
Κάνει έναν πρόχειρο υπολογισμό. Πως θα δημιουργήσω τις 2.000.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Πως θα ανοίξω τις εταιρείες που έκλεισαν. Πως θα φέρω πίσω αυτές που έφυγαν. Συνειδητοποιεί ότι απαιτούνται 20 τουλάχιστον χρόνια.
Στην πρώτη του επίσημη μετακίνηση γίνεται η πρώτη απόπειρα δολοφονίας. Παρανοϊκός 40χρονος με ψυχολογικά προβλήματα λένε.
Τα τρόφιμα λιγοστά. Πολλοί νεκροί σε νοσοκομεία. Δεν υπάρχουν φάρμακα. Έχει σταματήσει και η εισαγωγή πετρελαίου εδώ και βδομάδες. Το ρεύμα υπάρχει για 1-2 ώρες την ημέρα. Δεν δέχονται να πληρωθούν οι ξένοι σε δραχμές. Η ισοτιμία (που καθορίστηκε και έγινε αποδεκτή από ελάχιστες χώρες) είναι στο 1/2.000. Κάθε μέρα η δραχμή χάνει αξία. Οι αγορές αποφάσισαν να τη συντρίψουν.
Μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια. Ο Άγιος άνθρωπος κάνει ότι μπορεί. Η κατάσταση όμως εξαιρετικά δύσκολη.
Είναι ειλικρινής. Ευαίσθητος. Πραγματικός. Διοργανώνει μια δημόσια ομιλία. Στο Σύνταγμα. Θέλει να μιλήσει στο λαό του. Αυτόν που τόσο αγαπά. Να πει την αλήθεια.
Εξηγεί τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα. Την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων να κρατήσουν τα σύνορα. Μιλάει μόλις 30 λεπτά. Λιποθυμά.
Οι πάντες πιστεύουν ότι έπαθε υπερκόπωση. Μετά από λίγα λεπτά ξεψυχά. Οι γιατροί ανιχνεύουν στο αίμα του ποσότητες ραδιενεργών ουσιών. Κλασική συνταγή μυστικών υπηρεσιών. Καρκίνοι. Μόλυνση με μικροποσότητες ραδιενεργών ουσιών.
Στη χώρα ξεσπάει θρήνος και οργή. Βυθίζεται στο χάος. Οι αριστεροί κατηγορούν τους δεξιούς ότι τον δολοφόνησαν. Οι δεξιοί τους αριστερούς.
Βρίσκουν την ευκαιρία οι νταβατζήδες. Συγκρίνουν την υπάρχουσα κατάσταση με την εποχή των μνημονίων Σαμαρά. Ατελείωτα έκτακτα δελτία ειδήσεων από τα μεγάλα κανάλια. Κατηγορούν τον Άγιο άνθρωπο ότι τους είχε επιβάλει φίμωση. Επειδή τους είχε κλείσει μέσα.
Ατελείωτα 24ωρα πλύσης εγκεφάλου. Μα στα μνημόνια είχαμε ρεύμα. Φάρμακα. Φαγητό. Τώρα δεν έχουμε. Ακολουθούν εκλογές. Σχηματίζεται η Γαλάζια Αναγέννηση. Νέο κόμμα. Με παλαιά στελέχη της ΝΔ και του διαλυμένου Πασόκ.
Ο Σαμαράς επιστρέφει θριαμβευτής από το εξωτερικό. Οι αγορές πανηγυρίζουν.
Είμαστε και πάλι στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση