GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

...ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΜΠΑΜΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ... Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της ...

...ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΜΠΑΜΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ...
Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν από το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού δυναμικού.
Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες θα εξαιρεθούν.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε αργία έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις ώρες για να προσέλθουν στην εργασία τους, να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, να ματαιώσουν τις συσκέψεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μέχρι το Κογκρέσο να αποφασίσει να εγκρίνει τους πόρους χρηματοδότησης των υπηρεσιών τους.
Στον πεδίο του τουρισμού, το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, δεν θα ανοίξουν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
Ομπάμα: Πιθανές υποχρεωτικές άδειες για το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου
Σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.
«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αδιέξοδο στο Κογκρέσο
Παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, το Κογκρέσο δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία για τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έτσι από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδος), με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, ξεκίνησε η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.
«Το έκαναν στ΄αλήθεια!», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Twitter λίγο πριν από τα μεσάνυκτα.
Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων θέλοντας να καταφέρουν πλήγμα στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας (Obamacare), επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών για την αποσύνδεση των δύο θεμάτων.
Λίγα λεπτά πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημου αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.

Πριν ωστόσο από τη σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Η αμερικανική, δημοκρατικής πλειοψηφίας, Γερουσία θα συνέλθει στις 09.30 για να απορρίψει και επισήμως την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.
Πολιτική θύελλα
Η μερική διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στην Ουάσιγκτον.

«Είναι ντροπή που οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι εξελέγησαν για να εκπροσωπούν τη χώρα, καταλήγουν να εκπροσωπούν το Tea Party και του αναρχικούς», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ρίντ.
«Βρισκόμαστε στο σημείο αυτό διότι ο πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας επεδίωκαν το αποτέλεσμα αυτό από την αρχή», έγραψε ο ρεπουμπλικανός Τεντ Πόου στο Twitter.
Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι η κοινή γνώμη θα επιρρίψει στους Ρεπουμπλικανούς την ευθύνη. Αυτοί «θα θεωρηθεί ότι μπλόκαραν και προκάλεσαν τη διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση