GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ομπάμα – Λέτα

«Η επιτυχία σας είναι και δική μας». Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη σήμερα τον πρόεδ...


«Η επιτυχία σας είναι και δική μας». Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη λήξη της δημοσιονομικής και πολιτικής κρίσης στη χώρα, με τη συμβιβαστική συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για τον προϋπολογισμό και την αύξηση του ορίου του χρέους.
Ο Λέτα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, υπογράμμισε ότι η σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας είναι ζωτικής σημασίας για όλο τον κόσμο.
«Χρειάζεται να έχουμε χαμηλά επιτόκια. Χθες, η Ιταλία είχε τα χαμηλότερα επιτόκια τα δύο τελευταία χρόνια», σημείωσε ο Λέτα, που μίλησε στα αγγλικά. Ο Ομπάμα από την πλευρά του χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού για τη σταθεροποίηση της ιταλικής οικονομίας.
«Είναι εμφανές ότι η Ιταλία βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της και για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική. Όταν η Ευρώπη τα πάει καλά, αυτό σημαίνει ότι και εμείς τα πηγαίνουμε καλά επίσης», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υποσχόμενος και πάλι να εργαστεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου πριν από τα τέλη του έτους.
Οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι οι συνομιλίες τους επικεντρώθηκαν επίσης στα θέματα της Συρίας, της Λιβύης και του Αφγανιστάν.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση