GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Κόλαφος η αυτοψία του Υγειονομικού για τα βοθρολύματα στο δάσος

Ούτε ένα λεπτό δεν αφήνει η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών να πάει χαμένο σε ό,τι αφορά τον άμεσο εντοπισμό και την παραπομπή στη Δικ...


Ούτε ένα λεπτό δεν αφήνει η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών να πάει χαμένο σε ό,τι αφορά τον άμεσο εντοπισμό και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπευθύνων της παράνομης διοχέτευσης βοθρολυμάτων στο δάσος του...

Σέιχ Σου, που εντοπίστηκε προχθές (8.10) στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων.

Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αποκάλυψη αντίστοιχων εγκληματικών για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον ενεργειών, όπου κι αν καταγράφονται, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο περιστατικό παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο δάσος αποκαλύφθηκε την ώρα που συνεργείο του δήμου «ξεσκέπαζε» αγωγό, μέσω του οποίου παροχετεύονταν βοθρολύματα στον Ξηροπόταμο, στις παρυφές του περιαστικού δάσους, που προερχόταν, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών. Ο αγωγός, που ήταν «θαμμένος» σε βάθος περίπου δυο μέτρων και διέσχιζε κάθετα την οδό Ελευθερίας, στο ύψος της οδού Καβάφη, και χανόταν από την πυκνή βλάστηση στο πρανές του ρέματος, αποκαλύφτηκε από ειδικό εκσκαφικό μηχάνημα κι ενώ αυτός ήταν σε πλήρη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου του δήμου στο σημείο.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων λειτουργεί το 3ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, όπου φοιτούν περίπου 40 νήπια, τα οποία, όπως και οι παιδαγωγοί τους, υποχρεώνονται να αναπνέουν μολυσμένο αέρα!


Κόλαφος τα συμπεράσματα του υγειονομικού

Η προχθεσινή αποκάλυψη έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου, με τοπική αρμοδιότητα στη Δ.Ε. Πεύκων, Αλέκου Σιμητόπουλου, ο οποίος υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καταθέτοντας ταυτόχρονα ατράνταχτα ντοκουμέντα (βίντεο, φωτογραφίες).

Από την πρώτη στιγμή, επίσης, η δημοτική αρχή ζήτησε την άμεση δρομολόγηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών για την παρέμβαση των συναρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας, της Διεύθυνσης Υγείας, της Πολεοδομίας, κ.λπ.

Μετά τις πιέσεις αυτές, στο σημείο μετέβη νωρίς σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με αστυνομικούς του Α.Τ. Νεάπολης, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα μέχρι στιγμής ευρήματα του δήμου, καθώς και την όλη κατάσταση που επικρατεί με τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την έντονη δυσοσμία σχεδόν σε όλη την περιοχή.

Κατά την αυτοψία τους οι δύο υπάλληλοι του υγειονομικού επιβεβαίωσαν ότι όντως πρόκειται για αγωγό βοθρολυμάτων, ενώ η τελική έκθεσή τους θα διαβιβαστεί αρμοδίως εντός των επομένων ημερών, ίσως και αύριο. Επιπλέον, την περιοχή θα επισκεφθεί αύριο και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.


Καμία ανοχή στην παρανομία

Νωρίτερα, στο χώρο βρέθηκε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αλ. Σιμητόπουλο, και κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων και τεχνικών υπαλλήλων του δήμου.

Σε δηλώσεις του επανέλαβε ότι δυστυχώς στην περιοχή των Πεύκων υπάρχουν ακόμη αρκετές τέτοιες περιπτώσεις με ασυνείδητους που δεν διστάζουν να αδειάζουν τα βοθρολύματά τους σε δασικές εκτάσεις, χωρίς να αναλογίζονται το μέγεθος της ευθύνης τους και χωρίς να νοιάζονται για το κοινωνικό όφελος και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία παρανομία και θα επιδιώξουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων παρανομούν και εγκληματούν. Είναι απορίας άξιο πως ορισμένοι αδιαφορούν για το δασικό πλούτο δίπλα στον οποίο έχουν ευτυχήσει να ζουν, ο οποίος, βέβαια, εξαιτίας τους μόνο παράδεισος δεν μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί, αφού η παραμονή εδώ έστω και για λίγα λεπτά είναι αδύνατη εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας και της μόλυνσης των νερών του Ξηροποτάμου», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Αξίζει να προστεθεί ότι στη διάρκεια της σημερινής παρουσίας της αντιπροσωπίας του δήμου στο σημείο, ένοικοι του συγκεκριμένου συγκροτήματος κατοικιών ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι από τον αγωγό παροχετεύονταν λύματα, αλλά ότι επρόκειτο για αγωγό ομβρίων. Ο ισχυρισμός, όμως, αυτός καταρρίπτεται ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, εν αναμονή βεβαίως των επίσημων πορισμάτων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό στην περιοχή που αφορά είτε διοχέτευση λυμάτων είτε μπαζώματα ρεμάτων σε εκτάσεις του περιαστικού δάσους στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Πριν από ένα χρόνο υπήρξαν και συλλήψεις παρανομούντων την ώρα που επιχειρούσαν να πετάξουν μπάζα, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό με το οποίο τα μετέφεραν.

Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε μόνιμη ετοιμότητα για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την πάταξη των απαράδεκτων αυτών φαινομένων.

«Δεχόμαστε καθημερινά καταγγελίες από συμπολίτες μας και κάνουμε συνεχείς ελέγχους, ακόμα και στα πιο δύσβατα μέρη του δάσους», αναφέρει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αλ. Σιμητόπουλος, προσθέτοντας ότι «Είναι άδικο να καταστρέφεται ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να υποβαθμίζεται αισθητά η ποιότητα της ζωής μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση