GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αντεπίθεση Βενιζέλου στον Αβραμόπουλο...

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρέμβασή του στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση Τσίπρα – Αβραμόπο...

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρέμβασή του στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση Τσίπρα – Αβραμόπουλου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Άφησε και αιχμές κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος προηγουμένως είχε αφήσει αιχμές και αυτός για την περίοδο Βενιζέλου στο υπουργείο Άμυνας.
Ο κ.. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επανέλαβε τα γνωστά φληναφήματα για το νόμο του 2010» παραγνωρίζοντας την «τεράστια προσπάθεια που έγινε για να λυθούν τα προβλήματα».
«Αυτά που είπε είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Όπως ενσωμάτωσε την ομάδα Τσοχατζόπουλου έτσι υιοθετεί και αυτές» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ότι «δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή» και ότι «όλα έγιναν ενώπιον της Βουλής και κατ’ εντολή της Βουλής».
Επικαλούμενος και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης απάντησε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, που είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι ο ίδιος διέταξε να σταματήσουν οι πληρωμές στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
«Δεν ξέρω ποιος διεκδικεί την πατρότητα της διακοπής των πληρωμών, αλλά εγώ τη διέταξα το 2010», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πρωθυπουργός και εγώ, ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχουμε δώσει σαφείς και αυστηρές οδηγίες στους εμπλεκόμενους Υπουργούς να δοθεί οριστική λύση και υπάρχει αδικαιολόγητη παράταση της εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για τα συμφέροντα του δημοσίου».
«Οι Υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να τέμνουν καταστάσεις», ήταν το σχόλιο του Ε. Βενιζέλου για τον Δ. Αβραμόπουλο.
Αναφερόμενος εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως «η εξυπηρέτηση ύποπτων συμφερόντων, είτε το ξέρουμε είτε όχι, υπονομεύει το δημοκρατικό μέτωπο» και κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση για «κοινοβουλευτική βία», η οποία είναι η πιο «ύπουλη και υπονομευτική μορφή βίας».
«Το ΠΑΣΟΚ σας πονάει γιατί αυτό οδήγησε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και θα καθορίσει τις εξελίξεις», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι «σας ενοχλούν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά, η συσπείρωση της κεντροαριστεράς της ευθύνης».
Αναφερόμενος στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι συμφωνεί και ζήτησε «να ψηφιστεί ολοκληρωμένος αντιρατσιστικός νόμος όπως τον έχουμε προτείνει».
Για το θέμα της βίας δήλωσε ότι «καταδικάζουμε την πολιτική και κοινωνική βία κάθε μορφής και προέλευσης. Η βία όμως δεν οδηγεί στη θεωρία των δύο άκρων, που είναι ανιστόρητη. Η βία είναι ένα άκρο» και συμπλήρωσε «πολύ περισσότερο είναι αστείο να σχετίζεται με την τεχνητή δημοσκοπική πόλωση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».
Επεσήμανε ακόμη ότι «χρειάζεται ενιαίο αρραγές κοινοβουλευτικό μέτωπο, το οποίο υπονομεύεται απροκάλυπτα από την διμέτωπη αντίληψη «είμαστε κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του μνημονίου».
«Ο εκνευρισμός και επιθετικότητα του Ε. Βενιζέλου δεν οφείλεται τόσο στην ερώτηση του Αλ. Τσίπρα, με την οποία επαναλάβαμε θέσεις που έχουμε παγίως – ότι και η σύμβαση Τσοχατζόπουλου είναι σκανδαλώδης, και ο νόμος Βενιζέλου συνεχίζει και επιτείνει την σκανδαλώδη κατάσταση, τον ενόχλησε περισσότερο η απάντηση του υπουργού Άμυνας που άφησε εντελώς εκτεθειμένη την πολιτική Βενιζέλου το 2010» ήταν η απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου «δεκανίκι του Σαμαρά και υπηρέτη μίας άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής».
Αναφερόμενος στις Σκουριές, ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων εναντίον της επένδυσης του χρυσού, που βλάπτει το περιβάλλον, την δημόσια υγεία και αφαιρεί περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες προσθέτει. Και καταδικάζουμε την καταδρομική επίθεση που το μόνο που έκανε είναι να επιτρέψει σε διάφορα συμφέροντα να συκοφαντούν το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής».

1 σχόλιο

  1. BΡE ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΧΑΡΑΤΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΛΑΔΙ.ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΛΜΥΡΟ ΦΥΣΤΙΚΙ.ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΝΑ ΓΥΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.ΑΛΛΑ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ.
    ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση