GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η απολογία Μιχαλολιάκου...

Ο  γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης κρίθηκε προφυλακιστέος, στην απολογία του  αρνήθηκε όλες...

Ο  γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης κρίθηκε προφυλακιστέος, στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να τον συνδέει με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν για πρόσωπα που φέρεται να σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.
"Αρνούμαι κατηγορηματικά τη αποδιδόμενη σε εμένα πράξη διότι ουδέν αποδεικτικό στοιχείο με συνδέει με αυτή αμέσως ή εμμέσως" είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση του, που πολλά από τα περιστατικά βίας που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή, αφορούν σε αλλοδαπούς μετανάστες, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:
"Καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια και αυτό το οποίο διακηρύσσει η Χρυσή Αυγή είναι η αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση".
Ερωτηθείς, ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, είπε:
"Η βασική πηγή χρηματοδότησης είναι η κρατική επιχορήγηση. Έχουν δημοσιευτεί επί του θέματος πλείστες συκοφαντικές ανακρίβειες  και τους κάνει εντύπωση, γιατί το μικρό αυτό για τα μέτρα λειτουργίας των κομμάτων ποσό, μας είναι αρκετό. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν έχει λάβει δάνειο από τράπεζα, αλλά έχει στον τραπεζικό λογαριασμό του και πλεόνασμα 400.000 ευρώ".
"Το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το μεσημέρι της επόμενης ημέρας"
Eρωτηθείς για την τηλεφωνική επικοινωνία, που φαίνεται πως είχε, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κι ενώ ο Λαγός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Πατέλη, αλλά και για τις κλήσεις που έγιναν από τηλέφωνο που είναι στα στοιχεία του Ν. Μιχαλολιάκου προς τον Πατέλη, είπε:
"Εις ότι αφορά το πρώτο τηλέφωνο, την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ιωάννη Λαγό, αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των  μετακινήσεών μου με τον αρμόδιο αστυνομικό Διευθυντή κο Παυλόπουλο. Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από το κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων, όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον, τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στον χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίον διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον, εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται να αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεώς μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές".
"Συκοφαντία τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου"
Ερωτηθείς για τη δήλωση που έκανε ο ίδιος στις Θερμοπύλες, απευθυνόμενος σε οπαδούς του κόμματος, ότι είναι τα τάγματα εφόδου και αναφερόμενος σε αντιπάλους, είπε "θα δουν τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια", φράση που φέρεται να προέρχεται από επίσημο εμβατήριο των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ, είπε:
"Αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Απευθυνόμενος στο κοινό, τους είπα ότι ψευδώς και συκοφαντικά σας αποκαλούν τάγματα εφόδου, ενώ ξέρουν πολύ καλά, τι ήταν τα τάγματα εφόδου, όταν πράγματι οι ξιφολόγχες ακονίζονταν στα πεζοδρόμια. Τα λεγόμενά μου μάλιστα υπάρχουν σε τηλεοπτικό υλικό, το οποίο δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας".
Σε άλλη ερώτηση για τα τάγματα εφόδου, στα οποία γίνεται αναφορά σε τηλεφωνική συνομιλία του με την Χρύσα Ρουπακιά, σύζυγο του Γ. Ρουπακιά, ο κ Μιχαλολιάκος απάντησε:
"Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε ένα έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το "αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή" αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας χωρίς την οφειλόμενη από το Προεδρείο παρέμβαση προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο, κατά την άποψή μας παράνομο, μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της Βουλής να διαθέτουμε Αντιπρόεδρο".
"Με τη φράση 'θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος'  εννοούμε, ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας".
"Προσέξτε κύριε Τάκη, ετοιμάζουν θεαματικές συλλήψεις με τζιπ"
Κληθείς να σχολιάσει τις λοιπές μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο μέτρο που είναι επιβαρυντικές για τη Χρυσή Αυγή είπε:
"Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατέθεσαν κατά της  Χρυσής Αυγής επί σειρά ετών συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή. Ουδέποτε δε μου ζήτησαν συνέντευξη ή την άποψή μου για τα όσα μου καταμαρτυρούσαν. Αντίθετα, δημοσιογράφοι οι οποίοι μου έχουν πάρει συνέντευξη, όπως οι κ.κ. Τράγκας, Κουρής, Άκης Παυλόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, δεν εκλήθησαν ποτέ. Συνεπώς, ευλόγως θεωρώ ότι είναι επιλεκτική η κλήση σε μαρτυρία των εν λόγω προσώπων. Μάλιστα, όπως με πληροφόρησε ο αδελφός μου, με την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενημερώθηκε από τον δημοσιογράφο του Βήματος, Βασίλειο Λαμπρόπουλο, με τη φράση 'Προσέξτε κύριε Τάκη, γιατί ετοιμάζουν από την αντιτρομοκρατική θεαματικές συλλήψεις με τζιπ'. Το κινητό του αδελφού μου είναι στη διάθεσή σας για τις κλήσεις που έχει λάβει από τον εν λόγω δημοσιογράφο".
"Δεν έχουμε σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό"
Ερωτηθείς για το καταστατικό με τίτλο "Πρωτεσίλαος", που εμπεριέχεται στη δικογραφία, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο και ότι αυτό ισχύει και για ένα ενημερωτικό φυλλάδιο.
"Τα δυο ψευδεπίγραφα κείμενα απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουνε με την πραγματική ιδεολογία της ΧΑ, η οποία υπερασπίζεται τις αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού. Δεν γνωρίζω ποιος έχει συγγράψει ή κατασκευάσει τα συγκεκριμένα κείμενα. Δεν ενθυμούμαι να έχω δει παρόμοιο κείμενο στο παρελθόν ούτε θυμάμαι να έχει τεθεί υπόψη μου από οποιονδήποτε άλλο στους εθνικιστικούς κύκλους", απάντησε ο κ. Μιχαλολιάκος.
Ο κ. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε και για τα όσα έγραφε στο περιοδικό Χρυσή Αυγή και για το αν είχαν αυτά σχέση με εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις.
"Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο η Χρυσή Αυγή, ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα αλλά μόνο αρχαιοελληνικά, σύμβολό της δε είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος", είπε ο γγ της Χρυσής Αυγής.
Μεμονωμένο περιστατικό το εγέρθητω
Ο ανακριτής ζήτησε από τον κ. Μιχαλολιάκο να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την εσωτερική διάρθρωση της οργάνωσης.
"Κυρίαρχο όργανο  του κόμματος είναι η κεντρική επιτροπή, η οποία έχει 80 μέλη και εκλέγεται από το Συνέδριο το οποίο αποτελείται από αντιπροσώπους των κατά τόπους οπαδών του κόμματος. Η κεντρική επιτροπή εκλέγει δια ψηφοφορίας τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος προτείνει αριθμό μελών της κεντρικής επιτροπής ως μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται δια ψηφοφορίας με την αρχή της πλειοψηφίας. Δεν υπάρχουν "πυρήνες, υπήρχαν κατά το παρελθόν όταν ήταν ολιγομερέστερες οι οργανώσεις μας. Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης τοπικών επιτροπών".
Ερωτηθείς για τη θέση του στην οργάνωση, αλλά και για το "εγέρθητω"  του Γερμενή το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:
"Είμαι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής. Έχω ήδη απαντήσει στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος αναφερόμενος ανωτέρω στις προβλεπόμενες από το καταστατικό αρμοδιότητες του γγ και σε ότι αφορά το γνωστό συμβαίνει, είναι μεμονωμένο και ατυχές, δεν έχω καμία ευθύνη για αυτό. Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της κεντρικής επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής".
"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός. Καταδικάζω κάθε πράξη βίας"
Σε ερώτηση για τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματος που ντύνονται ομοιόμορφα και δρουν σαν στρατιωτικές ομάδες (αναφέρθηκε το περιστατικό στο Μελιγαλά, οι επιθέσεις σε μικροπωλητές σε Μεσολόγγι και Ραφήνα) ζητήθηκε η επίσημη θέση του κ. Μιχαλολιάκου και του κόμματος.
"Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό β) για τις λοιπές παράνομες πράξεις που μου αναφέρετε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στον κ. Τράγκα, καθώς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΟΝΤΡΑ και EXTRA.
Σε ότι αφορά τη δραστηριότητα της πράσινης πτέρυγας είναι το οικολογικό τμήμα του κόμματος μέσα στις δραστηριότητες του οποίου, συμπεριλαμβάνεται και εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας. Γενικώς έχω δημόσια καταγγείλει τόσο μέσα στη Βουλή κα΄θε πράξη βίας όσο και στις οποίες ελάχιστες εμφανίσεις και δηλώσεις μου στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση