GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγραψαν την κλειστή επιχείρηση για άδεια λειτουργίας

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει και στο Ηράκλειο ο τρόπος που αντιμετωπίζονται επιχειρήσεις και καταστήματα από όλους τ...


Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει και στο Ηράκλειο ο τρόπος που αντιμετωπίζονται επιχειρήσεις και καταστήματα από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.

Στο πλαίσιο της νομιμότητας άλλα και της πάταξης της παρανομίας πολλές είναι οι φορές που η αυστηρότητα εξαντλείται χωρίς μάλιστα να υπάρχουν πάντοτε λόγοι.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό που πραγματοποιήθηκε σε παραθαλάσσιο κατάστημα του νομού Ηράκλειου, το όποιο έκλεινε τις πόρτες του και σταματούσε τη λειτουργιά του λόγω καιρικών συνθηκών. Τα αρμόδια όργανα ωστόσο δεν σταματούσαν τη δράση τους κι έσπευσαν , ενώ το κύμα περνούσε μέχρι και τα τραπεζοκαθίσματα να επιβάλουν πρόστιμο για αδεία λειτουργίας σ' ενα κατάστημα ... κλειστό.

Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση εξάντλησης της αυστηρότητας καθώς πλέον το κυνήγι της γάτας με του ποντικού είναι συνεχές.

Στο μεταξύ, τεράστια θέματα έχουν ανακύψει σε σχέση με την Ασφάλεια των εργαζομένων και τα τσουχτερά πρόστιμα των 10.5000 € . Οι έλεγχοι γίνονται εντονότεροι καθημερινά, με τους ιδιοκτήτες να αναζητούν τρόπους νόμιμης αντιμετώπισης του φαινομένου. Κι είναι τέτοια η νομοθεσία που φαίνεται ότι τα παραθυράκια αφήνουν πολλά περιθώρια για ασφαλιστικές καταστάσεις εργαζομένων με ελάχιστα ένσημα την εβδομάδα, πλήρη απασχόληση και την ταυτόχρονη δυνατότητα στην επιχείρηση να φαίνεται νόμιμη.

Δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης τα πράγματα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα ενώ οι διαμάχες πάσης φύσεως λαμβάνουν άλλη διάσταση.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση