GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρεμιέρα για τη «Ζωή της Αντέλ»

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες η πολυσυζητημένη ταινία του Γαλλοτυνήσιου σκηνοθέτη, Αμπντελατίφ Κεσίς, «Η ζωή της Αντέλ», ...

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες η πολυσυζητημένη ταινία του Γαλλοτυνήσιου σκηνοθέτη, Αμπντελατίφ Κεσίς, «Η ζωή της Αντέλ», με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Στη «Ζωή της Αντέλ», για την οποία πολλά ουσιαστικά ή επουσιώδη έχουν γραφτεί από τότε που σκανδάλισε το κοινό του Φεστιβάλ Κανών κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα, η πρώτιστη επιτυχία του Αμπντελατίφ Κεσίς, του Γαλλοτυνήσιου δημιουργού του «Κους κους με φρέσκο ψάρι» και της «Μαύρης Αφροδίτης», είναι ακριβώς η αλάνθαστη κινηματογραφική -δηλαδή χρονική- διαχείριση ενός α-χρονικού θέματος όπως αυτό του πηγαίου ερωτικού πάθους.

Και όχι οποιουδήποτε, αλλά εκείνου ενός κοριτσιού στην εφηβεία που έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Ειδύλλιο
Η Αντέλ, κόρη εργατικής οικογένειας από τη Λιλ, αφού ξεμπερδεύει γρήγορα με το «αναγνωριστικό» ειδύλλιό της με έναν συμμαθητή της από το Λύκειο, βουτά διστακτικά στην αρχή και με όλο της το είναι στη συνέχεια σε μια εκρηκτική ερωτική σχέση με μια ανώτερης κοινωνικής τάξης φοιτήτρια καλών τεχνών.

Ο ομοφυλοφιλικός χαρακτήρας του δεσμού προκαλεί τις τυπικές αντιδράσεις -εχθρότητα στο σχολείο και ανησυχία στο σπίτι- μα ο Κεσίς έχει τη σύνεση να μη χρονοτριβεί με τα τερτίπια ενός κοινωνικού μανιφέστου. Ο έρωτας ξεφορτώνεται έγκαιρα την ετικέτα του «λεσβιακού» και ο φακός εγκαθίσταται για τα καλά στον ψυχισμό της, απελευθερωμένης πλέον, Αντέλ.

Σκηνοθεσία: Αμπνελατίφ Κεσίς - Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λεά Σεϊντού, Ζερεμί Λαέρτ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση