GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΑΙΤΙΟΝ εγκαινιάζει το «Καφενείο Ιδεών»

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των βασικών, πρωτογενών στόχων της ίδρυσης του κινήματος, το ΑΙΤΙΟΝ Κίνημα εγκαινιάζει την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ...


Στο πλαίσιο της υλοποίησης των βασικών, πρωτογενών στόχων της ίδρυσης του κινήματος, το ΑΙΤΙΟΝ Κίνημα εγκαινιάζει την Τρίτη 4 Νοεμβρίου το «Καφενείο Ιδεών», που θα λειτουργήσει στον ομώνυμο Πολυχώρο (Τζιραίων 8, Αθήνα).

Πρόκειται για μια εβδομαδιαία σε πρώτη φάση συνάθροιση ανθρώπων που αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου, της πολιτιστικής του κληρονομιάς, την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ της κρίσης (οικονομική και αξιών).

Στόχος των ιδρυτών του κινήματος είναι, μέσα απ’ το «Καφενείο Ιδεών» (στο οποίο θα πρωτοστατούν γνωστά ονόματα του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών) να ξεπηδήσουν νέες ιδέες, να προκληθούν ανησυχίες, προβληματισμοί και ζυμώσεις, που τόσο έχει ανάγκη η εποχή και η χώρα μας.

Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή, η συνεργασία και ο ενθουσιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ενεργών πολιτών είναι απαραίτητος για να χαραχθούν από κοινού οι καιροί μας.

Παράλληλα, μέσα απ’ αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις και τους διαλόγους στον Πολυχώρο, αλλά και από τις προτάσεις και τα κείμενα που θα προκύψουν, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα περιοδικό ιδεών και να συγγραφούν από τους συμμετέχοντες βιβλία, τα οποία θα εκδοθούν από το ΑΙΤΙΟΝ.

Εξάλλου, αυτός είναι και ο πρωτογενής στόχος του κινήματος: η γέννηση νέων ιδεών, νέων πολιτιστικών-πολιτισμικών αξιών, νέων δημιουργών, νέων συγγραφέων.

(Σχετικά με το εκδοτικό κομμάτι του κινήματος, θα υπάρξει εν καιρώ ενημέρωση με σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί και ανοιχτή συνέντευξη Τύπου)

Η ανακοίνωση

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της λειτουργίας του «Καφενείου Ιδεών», το ΑΙΤΙΟΝ Κίνημα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Είμαστε πολλοί εμείς που αγωνιούμε για το μέλλον του κόσμου μας, του τόπου μας, της ζωής μας, του μέλλοντος μας. Είμαστε πολλοί εμείς που έχουμε ιδέες, σκέψεις κι εμπνεύσεις για την έξοδο από την οικονομική, πολιτική, κοινωνική και η ηθική κρίση που μαστίζει την εποχή μας. Είμαστε πολλοί εμείς που διψάμε για γνώση, ανταλλαγή απόψεων κι οραμάτων.

Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι! ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ!

Γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επαφή ανάμεσα σε ανθρώπους που κρατάνε μέσα τους αναμμένη μια μικρή φλόγα, ανθρώπους με αίσθημα ευθύνης, ανθρώπους ζωντανούς.

Γι’ αυτό και το «ΑΙΤΙΟΝ» , πιστό στις διακηρύξεις του, ανοίγει το «ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΙΔΕΩΝ»,

και καλεί όλους εσάς τους αγωνιούντες, τους ιδεοφόρους, τους διψασμένους, στην πρώτη συνάντησή μας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.

Να μιλήσουμε, να ακούσουμε, να σμίξουμε τα οράματά μας!

Θα είναι μαζί μας φιλόσοφοι, πολιτικολόγοι, διανοητές, καλλιτέχνες. συγγραφείς, ποιητές...

Από αυτές τι συναντήσεις θα ξεπηδήσουν άρθρα, δοκίμια, βιβλία.

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ!

Σας περιμένουμε.

Σας περιμένει η εποχή μας!

Από τις 12 το μεσημέρι μπορείτε να λάβετε το λόγο, καθώς θα ξεκινήσουν ελεύθερες συζητήσεις. Στις 4 μ.μ ,μαζί με τον Άγγελο Σιδεράτο θα αναπτύξουμε θέματα σχετικά με τον κινηματογράφο.

Στις 5.30 μ.μ. θα είναι μαζί μας ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, σε ελεύθερη συζήτηση»

https://www.facebook.com/groups/aition.kinima
https://www.facebook.com/aition.kinima

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση