GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Παπούλιας: Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε

Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την αν...


Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την ανάγκη να μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά...
«τη θηριωδία του ναζισμού».

Σε αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού σε γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως «αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά», συμπληρώνοντας πως για τη νέα γενιά η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι «κάπως σαν τύφλωση».

«Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρατηρώντας ότι «σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας».

«Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας».

«Εδώ», πρόσθεσε, «έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας».

Τέλος, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τον σεβασμό του στο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου «τα κίνητρα είναι περιορισμένα και η δοκιμασία μεγάλη».

«Εσείς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τι θα πει πατριωτισμός, προσφορά, καθήκον. Η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα δεν εκφράζεται με κραυγές, με επίδειξη ή με κομπασμούς. Είναι μια εσωτερικευμένη δύναμη που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με λόγια», κατέληξε.

7 σχόλια

  1. Μαστορα !!!!
    Εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες δεν ξεχναμε!!!!
    Εσεις μας εχετε ξεχασει !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος26 Οκτ 2013, 3:20:00 μ.μ.

    Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.


    Πίστη στην πατρίδα, πάντα.

    Πίστη σε κόμματα και ΜΌΝΟ όταν κυβερνήσεις ΜΌΝΟ όταν το αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κακό για τη κυβέρνηση είναι ότι έχει χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι, πιέζοντας αφόρητα την ελληνική κοινωνία με φορομπηχτικά μέτρα. Τα μέτρα που σχεδιάζει για του χρόνου το Υπουργείο Οικονομικών, σε ακίνητα και εισοδήματα, είναι τέτοια που θα οδηγήσουν τη ΝΔ στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κάτω από 10% ! Στα καφενεία έχει χαθεί το παιχνίδι, κι ας λένε άλλα οι στημένες δημοσκοπήσεις ! Οι εκλογές θα είναι σαρωτικές για τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που θα έχουν νέες μεγάλες εκλογικές απώλειες.

    Επίσης, μετά τη δολοφονία 78χρονης στο Χαριλάου Θεσσαλονίκης και του 32χρονου στη Χαλκιδική, στα καφενεία κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο : " έκλεισαν φυλακή την Χ.Α, και ξεθάρρεψαν οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες και βγήκαν ξανά στη γύρα". Αυτά λέει ο κόσμος και θα δουν ξαφνικά την Χ.Α στο 20 με 25% ... Φορολογικά μέτρα, χαράτσια οδηγούν την Χ.Α στη ύψη, ως αντίδραση ενός λαού "κακοποιημένου και βιασμένου" από την ελληνική πολιτεία.Αυτά λέει ο κόσμος στα καφενεία και σε δημόσιες συζητήσεις. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κόμματα τελειωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπούτζουκας Τηλέμαχος26 Οκτ 2013, 3:24:00 μ.μ.

    Η κυβέρνηση είναι απλώς ένας υπηρέτης -ένας προσωρινός υπηρέτης. Δεν είναι στα καθήκοντά της να ορίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και να αποφασίζει ποιος είναι πατριώτης και ποιος δεν είναι. Η δουλειά της είναι να υπακούει σε εντολές, όχι να τις δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπούτζουκας Τηλέμαχος26 Οκτ 2013, 3:30:00 μ.μ.

    Όποτε βρεθείς με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθείς και να συλλογιστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπούτζουκας Τηλέμαχος26 Οκτ 2013, 3:37:00 μ.μ.

    Πολύτιμες συμβουλές από ένα γέρο αγρότη που φοίτησε στο πανεπιστήμιο της ζωής.

    Οι φράχτες σας θα πρέπει να είναι υψηλοί για τ' άλογα, στενοί για τα γουρούνια, και ανθεκτικοί για τους ταύρους.

    Κρατήστε σε απόσταση τα κουνάβια και τους τραπεζίτες .

    Μια αγριομέλισσα είναι πολύ ταχύτερη ακόμα και από ένα τρακτέρ μάρκας John Deere.

    Συγχωρέστε τους εχθρούς σας. Τσακίζει το μυαλό τους.

    Ένας αξιόλογος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι μνησίκακος.

    Δεν μπορείτε να αναιρέσετε μια σκληρή λέξη που είπατε σε κάποιον.

    Όλοι οι δρόμοι έχουν κάποιες λακκούβες.

    Όταν ασχολείσαι με γουρούνια, θα βρωμίσεις και εσύ.

    Τα καλύτερα διδάγματα μας τα δίνει η ίδια η ζωή, και όχι αυτοί που τα κηρύσσουν.

    Τα περισσότερα από αυτά για τα οποία ανησυχούμε, δεν θα συμβούν ποτέ.

    Αν αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε μια τρύπα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να σκάβετε.

    Αυτός που σας δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα και πρέπει να αντιμετωπίσετε, είναι αυτός που σας κοιτάζει από τον καθρέφτη κάθε πρωί.

    Μην επιλέξτε να παλέψτε με έναν γέρο. Αν είναι πολύ γέρος για να σας αντιμετωπίσει, απλά θα σας σκοτώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτης διαμαρτυρήθηκε με ντουντούκα κατά την άφιξη Παπούλια
    Ένταση πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη. Μικρή κινητοποίηση της Ασφάλειας υπήρξε έξω από τον Άγιο Δημήτριο, καθώς την ώρα που έφτανε στον χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ένας εξαγριωμένος πολίτης, βγήκε στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας στην Αριστοτέλους 36 και με μια ντουντούκα στα χέρια φώναξε:
    «Όχι σ' αυτό το μόρφωμα της κατοχικής κυβέρνησης, στη χούντα του Σαμαρά, να αντισταθούμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση