GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το θολό εφεύρημα περί …«κεντροαριστεράς»!

Του Χάρη Τσιοκα.    Ενώ πληθαίνουν τα σύννεφα των αδιεξόδων που δημιούργησε η νεοφιλελεύθερη επέλαση και ενώ οι δείκτες επιδεινώνονται, ...

Του Χάρη Τσιοκα. 
 Ενώ πληθαίνουν τα σύννεφα των αδιεξόδων που δημιούργησε η νεοφιλελεύθερη επέλαση και ενώ οι δείκτες επιδεινώνονται, γεγονός που εντείνει τις κοινωνικές διεργασίες ,επιχειρείται ως ύστατο ανάχωμα συγκράτησης της δυσαρέσκειας το θολό εφεύρημα περί …«κεντροαριστεράς»….!
Ακροβατισμοί …και νοθεύσεις μαζί..?
Είναι «κέντρο η αριστερός» στόχος η συνέχιση μιας πολίτικης που διχάζει ,συρικνωνει,και ανακατανέμει τα πάντα υπέρ των ολίγων και παρασιτικών, και που δημιουργεί εξάρτηση?
Και δεν είναι προοδευτικος ο στόχος να κλείσει το ατελέσφορο για την κοινωνία και την οικονομία σχέδιο, με διαπραγμάτευση και νέες συμμαχίες? Ωστε να τερματισθεί η πολιτική που δεν παράγει σταθερότητα!
Το «Κέντρο η αριστερά», είναι παυσίπονο, η δύναμη αλλαγής?
Παρ ότι «επιφανείς επικοινωνιακά» , αναρωτήθηκαν όσοι την επικαλούνται, σε ποια επιστημονική θεωρία, γίνεται παραδεκτό ότι αν ενωθεί το κέντρο με την αριστερά παράγει … «κεντροαριστερά»?
Αυτή λοιπόν η νόθευση περί «κεντροαριστεράς» δεν υποκρύπτει μια «λεοντή» ,ένα «πλυντήριο» προκειμένου να κερδηθεί χρόνος η να φτιαχτούν αναχώματα για την συνέχιση διαχείρισης της ίδιας πολίτικης?
Μπορει να υπάρξει «Κέντρο η αριστερά» χωρις να παίρνει θέση για τον «κύκλο του επιζήμιου συντηρητικού συμβιβασμού εξόδου από την κρίση»?
Τι είναι ,αν όχι η «κακοποίηση –λεηλασία» μιας λέξης, που οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες ,η επιστημονική θεωρία, εχει φορτίσει ως άλλο πόλο ,ανθρωποκεντρικό ,παραγωγικο,δημοκρατικο ,δίκαιο, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό στους κινδύνους και τις ευκαιρίες?
Ούτε βρήκε ούτε μπορει να βρει ποτέ αντίκρισμα η θεωρία ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός τρίτου πόλου που δήθεν θα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα ενώ η πολιτική της ως «παρακολούθημα του συντηρητισμού» θα παράγει κοινωνική και οικονομική αστάθεια!
Δεν υπαρχει τρίτος πολος,ουτε υπήρξε ποτε!Υπηρξε ,υπαρχει και θα υπαρχει ένα δίπολο Σ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, το προοδευτικό και το συντηρητικό!
Το μεν συντηρητικό στις εκδοχές του προτάσσει τον πιλότο της αγοράς και της κερδοσκοπίας και σ αυτή υποτάσσει τον πολίτη,
το δε προοδευτικό εχει ως κέντρο τον άνθρωπο που οργανώνει με κανόνες την οικονομία ,την ανάπτυξη και την πρόσβαση!
Σ αυτές τις δυο μεγάλες οικογένειες δραστηριοποιούνται και ανταγωνίζονται τα κόμματα και πολιτικές κινήσεις!
Αυτός είναι ο πήχης αξιολόγησης και του κέντρου, της αριστεράς κτλ .
Όσο όμως ιστορικά επιστημονικά και κοινωνικά είναι βεβαιωμένο πως υπαρχει μια διαρκής σύγκρουση ανάμεσα στις επιδιώξεις των 2 πόλων, άλλο τόσο γίνεται καθαρό πως στα εσωτερικά των 2 πόλων ανταγωνίζονται κομματα,σχηματισμοι και κινήσεις που στα πολιτικά τους σχεδία διατυπώνουν διαφορετικές προτεραιότητες αλλαγών και συμμαχιών διακυβέρνησης!
Όσα ανέφερα «δείχνουν» ότι η ΝΔ είναι σήμερα ο κορμός του συντηρητικού πόλου και με βαση την εκλογική της δύναμη , προσδιοριζει και τις πολιτικές συμμαχίες , για να προωθήσει την πολιτική της!
Δηλαδή την πολιτική του συντηρητικού πόλου, που όπως δείχνουν τα ευρήματα, αμφισβητείται, και αυτό γεννά την ανάγκη να φτιαχτούν τα θολά «παρακολουθήματα»! Για συμπληρωματική υποστήριξη της ίδιας πολίτικης !
Στο χώρο του προοδευτικού πόλου με βαση την τελευταία εκλογική καταγραφή , τα δημοσκόπηκα ευρυμματα,και τις διεργασίες, ισχυρός αλλά όχι αυτοδύναμος κορμός είναι ο Σύριζα ,ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και άλλες δυνάμεις(ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. ΠΑΣΟΚ ,ΚΙΝΗΣΕΙΣ,ανενταχτοι) που αυτοπροσδιοριζονται τουλάχιστον προοδευτικές-δημοκρατικές σοσιαλιστικές-οικολογικές !
Λογω της κοινωνικής ρευστότητας, οι δυνάμεις του προοδευτικού πόλου ανταγωνίζονται εκλογικά ,γεγονός που δυσχεραίνει τον μετασχηματισμό των δράσεων τους σε μια εναλλακτική, πλειοψηφική, κυβερνητική πρόταση.
Η δημοκρατική λοιπόν αριστερά και το κέντρο για να είναι προοδευτικός πόλος έχουν υποχρέωση και ευθύνη χωρις αποκλεισμούς να εργαστούν προκειμένου να κλείσει ο κύκλος του διχαστικού συντηρητικού συμβιβασμού, δίνοντας στους πολίτες το δικαίωμα να αξιολογήσουν, με τη δύναμη που θα δώσουν, να προσδιοριστούν οι οροί συνεργασιών .
Αλλιώς δεν θα είναι ούτε κέντρο ούτε αριστερα!θυμίζουμε ότι η ύπαρξη του κέντρου η της αριστεράς προϋποθέτει αυτόνομη εναλλακτική πολιτική ,άλλες κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές προτάσεις συνεργασιών με τον χώρο της άλλης αριστεράς και της οικολογίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση