GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δημόσια διαβούλευση το μέλλον των ευρωπαϊκών τραπεζών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το μέλλον των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της...

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το μέλλον των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ονομασία "Μήνας Ενιαίας Αγοράς".

Από τα θέματα που θα εξεταστούν μέσω Διαδικτύου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yourideasforeurope.eu/en), είναι τι μπορεί ακόμη να γίνει για την προστασία των καταθέσεων, την πρόληψη μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, και τη διασφάλιση ότι οι τράπεζες επενδύουν στην πραγματική οικονομία για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, από σήμερα έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα τεθούν σε συζήτηση 140 προτάσεις από 27 χώρες της ΕΕ για διάφορα θέματα, όπως η πρόταση για τη δημιουργία ενιαίας αρχής προστασίας των Ευρωπαίων καταναλωτών για όλες τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αλλά και η πρωτοβουλία για τη ρύθμιση ενυπόθηκων δανείων σε πολλά νομίσματα σε όλη την ΕΕ.

Επιπλέον, θα διεξαχθούν 18 ζωντανές διαδικτυακές συνομιλίες σε 9 διαφορετικές γλώσσες, με εκπροσώπους της οργάνωσης Finance Watch, των Κεντρικών Τραπεζών της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Βουλγαρίας και ευρωβουλευτές.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή, η συζήτηση αυτή για τον χρηματοπιστωτικό τομέα γίνεται σε μια στιγμή που οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι ακόμη έντονα αισθητές στην καθημερινή ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση