GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έργα αποκατάστασης σε υγρότοπους της Λέσβου

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο , η χρηματοδότηση, δύο (2) έργων αποκατάστασης σε υγροβιότοπους του Δήμου Λέσβου, μετά από τις αποφ...


Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο , η χρηματοδότηση, δύο (2) έργων αποκατάστασης σε υγροβιότοπους του Δήμου Λέσβου, μετά από τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις αφορούσαν το έργο «Αποκατάσταση Περιβαλλοντικής ζημιάς στις εκβολές Τσικνιά, Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής του Δήμου Λέσβου» και το έργο «Αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς στο Έλος Νυφίδας Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου του Δήμου Λέσβου», με συνολικό Προϋπολογισμό 2.000 ευρώ. Με την απόφαση αριθμ. 55.11/2013 του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΚΑ, οι παραπάνω δαπάνες κρίθηκαν επιλέξιμες και δρομολογείται η υλοποίηση του προγράμματος, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου.

Η απόθεση αποβλήτων, άγνωστης προέλευσης, στους δύο αυτούς σημαντικούς υγροβιότοπους της Λέσβου, διαπιστώθηκε μετά από καταγγελία της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης WWF. Ακολούθησε κινητοποίηση και επιτυχής συνεργασία των αρμόδιων Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΑΔΑ, στο Βόρειο Αιγαίο, εξασφάλισε τη δυνατότητα αποκατάστασης των περιβαλλοντικών ζημιών με ένταξη των έργων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για το έτος 2013 – Άξονας Προτεραιότητας 7 «Αντιμετώπιση Αυθαιρεσίας/Παρανομίας στο Οικιστικό Περιβάλλον»- Μέτρο 4.

lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση