GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απολύονται με τίποτα...

Στην κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα και την εμφανή έλλειψη οργάνωσης αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ...


Στην κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα και την εμφανή έλλειψη οργάνωσης αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως «ακόμη και...

εάν κατηγορούνται για εγκλήματα, είναι πολύ δύσκολο να απολυθούν οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι»...

Σε δημοσίευμα του, το Bloomberg αναφέρεται στην περιβόητη υπόθεση δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου από δύο δημοτικούς υπαλλήλους του δημοτικού ταμείου και το γεγονός ότι τρία χρόνια μετά παρά το ότι έχουν καταδικαστεί, οι δύο άνδρες συνεχίζουν να πληρώνονται, καθώς το δικαστήριο δεν έχει τελεσιδικήσει και σχολιάζει: «Στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί υπάλληλοι είναι πολύ δύσκολο να απολυθούν ακόμη και εάν κατηγορούνται για εγκλήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα. Η πρακτική αυτή είναι ένας από τους λόγους όπου η προσαρμογή της Ελλάδας στους όρους των δύο πακέτων διάσωσης, είναι συνεχώς με ερωτηματικά».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2014 και να προσλάβει έναν πιο ικανό στη θέση του καθενός. «Αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να πραγματοποιηθεί», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Κλείνοντας, το Bloomberg αναφέρεται εκ νέου στις αναβολές που έχουν πάρει οι υποθέσεις των δύο υπαλλήλων που δολοφόνησαν τον δήμαρχο, υπογραμμίζοντας επικριτικά: «Κάθε ακατάλληλος δημόσιος υπάλληλος, έχει την δύναμη να τραβήξει τις αναβολές για χρόνια. Δεν είναι περίεργο που η Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη χώρα για μεταρρυθμίσεις από αυτές που τις έχει χτυπήσει η κρίση».

dagkonei.blogspot.gr

1 σχόλιο

  1. Καλησπέρα στον ΣΕΒ
    Ρίξτε λάσπη για τους ΔΥ να μην μείνει κανένας και να πάρετε και την παιδεία και την υγεία και την ασφάλιση και όλα.
    Βέβαια εξηγήστε στους Ιθαγενείς ότι δεν θα πάρουν φράγκο αυτοί γιατί και μισθούς δεν θα πληρώνετε, και ασφάλιση δεν θα υπάρχει, ο μισθός το πολύ να είναι 200 Ευρώ για 10ωρο.
    Μήπως να θυμίσω τις ιδιωτικές ασφαλιστικές τύπου Αστήρ, τις Ελληνικές τράπεζες που τις πληρωνουμε χρυσές για να παίρνουν Θαλασσοδάνεια τα λαμόγια ή μήπως την Energa και την Hellas Power για να καταλάβετε τι υπηρεσίες θα πάρετε και με τι κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση