GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Δυτική Ελλάδα η επόμενη Συνδιάσκεψη της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR

Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2014 η επόμενη Συνδιάσκεψη της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, μετά την πρόταση υποψ...


Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2014 η επόμενη Συνδιάσκεψη της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, μετά την πρόταση υποψηφιότητας που κατέθεσε εκ...
μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Η πρόταση, μετά από διεξοδική συζήτηση, έγινε δεκτή από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, και το γεγονός αυτό συνιστά σημαντική επιτυχία για την Περιφέρειά μας.

Η Συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 41ης Γενικής Συνέλευσης και 40ης Επετείου της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe), από τις 25 έως 27 Σεπτεμβρίου στο Σαιν Μαλό της Περιφέρειας της Βρετάνης στη Γαλλία.

Στόχος της CPMR (Συνέλευση των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης), η οποία ιδρύθηκε το 1973, είναι να ενδυναμώσει τη συνεργασία μεταξύ Περιφερειών με κοινά συμφέροντα και κοινά προβλήματα.

Το δυναμικό «παρών» από ελληνικής πλευράς έδωσαν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είχε η συζήτηση που αφορούσε την πρόοδο των εργασιών για την υπό σύσταση Μακροπεριφέρεια Αδριατικής Ιονίων Νήσων, καθώς το 2014 που προεδρεύουν στην Ε.Ε. οι δύο άμεσα εμπλεκόμενες χώρες Ελλάδα και Ιταλία, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί το υψηλό επίπεδο συμμετοχών σηματοδότησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους ο Michel Barnier, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες καθώς και ο Γιοχάνες Χάν, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική.

Η πρώτη μέρα κύλησε με τις συνεδριάσεις των Γεωγραφικών Επιτροπών, καθώς επίσης και των Ομάδων Εργασίας με πιο ειδικά θέματα όπως μεταφορές, αλιεία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Την επομένη έγινε απολογισμός και συζητήθηκαν οι προοπτικές εργασίας για το 2013-2014 της CPMR, η Πολιτική Συνοχής και ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός, η Εσωτερική αγορά και η βιομηχανική πολιτική καθώς και το Μέλλον των Μακροπεριφερειών – Στρατηγικές της ΕΕ στις γειτονιές της.

Στη λήξη της Συνέλευσης συζητήθηκαν τα θέματα της προσβασιμότητας και η γαλάζια ανάπτυξη, ενώ τέθηκαν σε ψηφοφορία ο ετήσιος λογαριασμός του 2012 και ο προϋπολογισμός του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση