GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Der Handelsblatt»: Ενδιαφέρον Siemens για τη Rosco

Για την εταιρεία παροχής υπηρεσιών των ελληνικών σιδηροδρόμων Rosco, ενδιαφέρεται η γερμανική Siemens, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα...


Για την εταιρεία παροχής υπηρεσιών των ελληνικών σιδηροδρόμων Rosco, ενδιαφέρεται η γερμανική Siemens, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής «Der Handelsblatt».
«Ο γερμανικός όμιλος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εν λόγω δημόσια επιχείρηση, δήλωσε χθες πρόσωπο, που γνωρίζει καλά το ζήτημα. Έτσι η Siemens είναι ο πρώτος μεγάλος γερμανικός όμιλος, που θέλει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας», αναφέρει η εφημερίδα.
Όπως σημειώνει, στον διαγωνισμό είναι πιθανό να συμμετάσχουν και η γαλλική Alstom μαζί με τη Damco Energy, καθώς και την ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνεργασία με τη Russian Railways RZD.

Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρία επενδυτικά σχήματα, έληξε η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO).

Τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα αξιολογήσουν οι σύμβουλοι αξιοποίησης, προκειμένου να εισηγηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της αξιοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής τροχαίου υλικού καθώς και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση