GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού στο Champions League

Με αφορμή την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στο CEV DenizBank Volleyball Champions Leagueαλλά και σ...


Με αφορμή την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στο CEV DenizBank Volleyball Champions Leagueαλλά και στο πρωτάθλημα της Volleyleague πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου το...

απόγευμα της Πέμπτης στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ κ. Παντελής Ταρνατόρος, το μέλος του ΤΑΑ κ. Γιώργος Κολιτσόπουλος, η διευθύντρια του Ερασιτέχνη κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη και φυσικά ο προπονητής μας Δημήτρης Καζάζης και ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης. Όλοι στάθηκαν στην αξία της επιστροφής, ύστερα από τρία χρόνια αποχής, στα «σαλόνια» της Ευρώπης και δήλωσαν αισιόδοξοι για την πορεία της ομάδας. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και οι χορηγοί του Ολυμπιακού στο ChampionsLeagueοι οποίοι είναι ο όμιλος Forthnet, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η εταιρεία «Δημητρακόπουλος», η Legea, η Vechroκαι η EAFIT.

Αναλυτικά οι βασικές τοποθετήσεις:

Παντελής Ταρνατόρος (Αντιπρόεδρος ΤΑΑ): «Σας καλωσορίζω στην έδρα του Ολυμπιακού στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Ο Ολυμπιακός ίσως είναι το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα που έχει αθλητικές εγκαταστάσεις αποκλειστικά για το βόλεϊ. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που συμμετέχουμε και είμαστε στα «σαλόνια» του ChampionsLeague, εκεί δηλαδή όπου ανήκει ο Ολυμπιακός. Για όσους γνωρίζουν ο Ολυμπιακός είναι από τις πλέον ιστορικές και επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης. Έχουμε παίξει σ’ αρκετά φάιναλ φορ, έχουμε φτάσει στις προημιτελικές φάσεις σχεδόν σε όλες τις φορές που έχουμε συμμετάσχει και γενικότερα έχουμε πάρει δυο φορές το Κυπελλούχων. Είμαστε γενικά στο ευρωπαϊκό ranking στις πιο υψηλές θέσεις. Ήρθε η ώρα για τον Ολυμπιακό να κάνει αυτό που έπρεπε εδώ και τρία χρόνια. Να μπει σ’ αυτό το χώρο. Με την διοίκηση και τον πρόεδρο του κ. Κουντούρη , με τον χορηγό τον κ. Φλάμπουρα και όλα τα μέλη της διοίκησης έγινε το μεγάλο άλμα. Θεωρούμε πως έχουμε κάνει μια πολύ καλή ομάδα, εμπιστευόμαστε 100% τους προπονητές και τους αθλητές μας και από εκεί και πέρα είμαστε σίγουροι πως αυτό που θα δείξουμε στους αγωνιστικούς χώρους θα μας δικαιώσει. Η ομάδα θα προχωρήσει και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο και από εκεί και πέρα έχει ο Θεός. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ηρεμία και πειθαρχία. Έχουμε εκπληκτικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες σε επίπεδο αθλητών και προπονητών και είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχει 100% τους στόχους της στην Ευρώπη. Με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης Τύπου θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο που τον έχει μεγάλη ανάγκη αυτή η ομάδα. Ο κόσμος θα δει βόλεϊ υψηλού επιπέδου αφού εδώ παίζουν οι κορυφαίες ομάδες και τον καλούμε σε κάθε αγώνα να γεμίζει το γήπεδο για ν’ απολαύσει τους αγώνες. Ευχαριστώ εκ μέρους της διοίκησης για την παρουσία σας».

Γιώργος Κολιτσόπουλος (Μέλος ΤΑΑ): «Σας καλησπερίζω στη σημερινή εκδήλωση. Ο κ. Φλάμπουρας ζητά την κατανόηση σας αφού λόγω των πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων του δεν μπόρεσε να είναι εδώ μαζί μας αλλά είναι πάντα ψυχή και σώματι δίπλα στην ομάδα. Υπάρχει, όπως είπε και ο κ. αντιπρόεδρος μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους αθλητές. Είναι μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό που επανέρχεται στο ChampionsLeagueσε μια διοργάνωση όπου έχει μεγάλη ιστορία. Θα αναμετρηθεί με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ελπίζουμε με λίγη τύχη να φτάσουμε στην τετράδα. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους φιλάθλους να μας ενισχύσουν σε όλα τα παιχνίδια γιατί τους έχουμε ανάγκη. Σας ευχαριστώ πολύ».

Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Διευθύντρια Ερασιτέχνη): «Σας καλωσορίζω και εγώ από την πλευρά μου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο CEVDenizBank Volleyball Champions League με στόχο να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα μας και να δώσει χαρά στον κόσμο του. Θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους χορηγούς μας για την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και να ευχαριστήσω αρχικά όσους έχουν βοηθήσει για να είμαστε εδώ. Ευχαριστούμε: 1)Τον όμιλο Forthnet που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής ευρυζωνικών και συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, 2) Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών το οποίο μας καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, 3) Την εταιρεία «Δημητρακόπουλος» η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ελαστικών, 4)Την εταιρεία LEGEA η που είναι αποκλειστικός προμηθευτής ρουχισμού.5) Την εταιρεία Vechro , χρωματοβιομηχανία με πολύχρονη ιστορία στον τομέα της, 6). Την εταιρεία EAFIT η οποία μας παρέχει ισοτονικά ποτά και επιδεσμικό υλικό. Πάνω από όλα όμως να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και εσάς που μας έχετε βοηθήσει για να είμαστε εδώ».

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής): «Ο Ολυμπιακός επιστρέφει εκεί που του αξίζει, δηλαδή να αγωνίζεται με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Είναι η φυσική θέση της ομάδας του Ολυμπιακού και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι των υποχρεώσεών μας. Πέρα από την τύχη, αυτό που θα ήθελα πραγματικά να ευχηθώ είναι πάνω από όλα η ομάδα να βγάζει υγεία. Γνωρίζετε ότι ενώ ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μία πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας μας το τελευταίο διάστημα είχαμε μία ατυχία που πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε. Ο βασικός παράγων για να πετύχει η ομάδα είναι οι αθλητές μας να είναι υγιείς. Από εκεί ξεκινάνε όλα και με τη συμπαράσταση διοίκησης, κόσμου μπορούμε να πετύχουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Ελλάδα γενικώς. Για αυτό εγώ αυτό που εύχομαι πραγματικά είναι οι αθλητές μας να είναι υγιείς και να πετύχουμε αυτό που προσπαθούμε καθημερινά και να είμαστε αντάξιοι και της ομάδας μας αλλά και της Ελλάδας».

Κώστας Χριστοφιδέλης (Αρχηγός): «Κι εμείς χαιρόμαστε που επιστρέφουμε στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι. Μετά από αρκετό καιρό ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο Champions League. Είναι μία διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο απέναντι σε δυνατές ομάδες και έχοντας και την τύχη με το μέρος μας να μπορέσουμε πέρα από τη συμμετοχή να κερδίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εύχομαι ο κόσμος να μας βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια αφενός γιατί μας δίνει τεράστια ώθηση και έπειτα επειδή είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δει πολύ καλές ομάδες και παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου».

Μετά από τις βασικές τοποθετήσεις οι δημοσιογράφοι προχώρησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, τους αντιπάλους στο ChampionsLeague, την μεγάλη επιστροφή αλλά και τους στόχους.

«Μας σέβονται στην Ευρώπη»

Παντελής Ταρνατόρος: «Για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο βόλεϊ ο κόσμος του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας άλλος κόσμος σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό το είδαμε και στο πρόσφατο τουρνουά που μας κάλεσε η Γαλατασαράι. Εκεί είδαμε πόσο σέβονται τον Ολυμπιακό. Ήμασταν 4-5 μέρες σ΄ ένα εκπληκτικό χώρο με άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαμε πάρα πολύ καλή παρουσία και δείξαμε πως εάν είμαστε πλήρης είμαστε ένας αντίπαλος πολύ ισχυρός. Το βασικότερο απ’ όλα και αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε πέραν της ελληνικότητας γιατί μας ενδιαφέρει να κοιτάζουμε την χώρα μας, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι ο σεβασμός που υπάρχει στο όνομα του Ολυμπιακού. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μην μείνει ο σεβασμός στα λόγια αλλά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό εκεί όπου ήταν. Γι΄ αυτό είμαστε βέβαιοι εμείς. Πριν από μερικά χρόνια ο Ολυμπιακός στο rankingήταν η 5η ομάδα στην Ευρώπη. Όταν ο Ολυμπιακός ήταν στην 5η θέση, η 4η, η 3η, η 2η και η 1η ήταν μεγαθήρια με τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Γενικά το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια λόγω και της κρίσης έχει πέσει λίγο αλλά όλοι προσπαθούμε να το φτάσουμε εκεί όπου πρέπει. Είμαι βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής αυτής της προσπάθειας».

"Θέλουμε να κερδίζουμε"

Δημήτρης Καζάζης: «Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί παντού. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ενδιαφέρει μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα και ότι θέλουμε μία απλή παρουσία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει μια παράδοση στην Ευρώπη και κάθε παιχνίδι που παίζουμε θέλουμε να το κερδίζουμε. Είμαστε ειλικρινής και αυτό θα θέλουμε. Σίγουρα φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, όπως νομίζουν οι περισσότεροι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στον όμιλο που είμαστε είναι αρκετά δύσκολα τα παιχνίδια. Για αυτό είπα και πριν ότι η ομάδα μας θα πρέπει να είναι απόλυτα υγιής ώστε να έχουμε τη βοήθεια από όλους τους αθλητές μας ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και στις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα αλλά και τις ευρωπαϊκές μας. Είναι βασικός παράγοντας, όταν έχεις περισσότερους αθλητές -και υγιείς και σε καλή κατάσταση- μπορείς να κάνεις καλύτερη διαχείριση και μπορείς να πετύχεις και τους στόχους σου. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση».

«Ακτινογραφία αντιπάλων»

Δημήτρης Καζάζης: «Η Μπέλγκοροντ είναι η ομάδα φαβορί, όχι μόνο του ομίλου αλλά γενικά θα κυνηγήσει τη διεκδίκηση του Champions League. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η Νόλικο είναι μια παραδοσιακή ευρωπαϊκή ομάδα, η οποία έχει συμμετοχή πάνω από δέκα χρόνια στο Champions League και έχει πραγματικά μια πολύ καλή παράδοση. Από εκεί και πέρα όμως , τα τελευταία στοιχεία που έχουμε είναι ότι είναι μια νέα ομάδα και προσπαθεί κι αυτή να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο. Μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει. Τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν Η ομάδα από την Τσεχία είναι μια ομάδα σχετικά άγνωστη αλλά μην ξεχνάμε το βόλεϊ σε αυτή χώρα τα τελευταία χρόνια είναι σε καλό επίπεδο. Θεωρώ και αυτή μια επικίνδυνη ομάδα. Με τη σειρά μπορούμε να βάλουμε πρώτα την ομάδα από τη Ρωσία, μετά την ομάδα από το Βέλγιο και στο τέλος της Τσεχίας. Εμείς ουσιαστικά αυτό που θέλουμε να κυνηγήσουμε είναι οι ομάδες από το Βέλγιο και την Τσεχία. Οχι ότι στο παιχνίδι με τη ρώσικη ομάδα θα μπούμε μέσα για κάποιο άλλο αποτέλεσμα, αλλά θεωρητικά είναι το μεγάλο φαβορί και με τις άλλες ομάδες θα διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας».

«Έχουμε εμπειρία ως ομάδα»

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Δεν υπάρχει ταβάνι στο Champions League. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με στόχο όχι μόνο τη συμμετοχή. Από εκεί και πέρα όσον αφορά αν θα επηρεάσει ο αποκλεισμός μας τη συνέχεα, σίγουρα υπάρχει στεναχώρια από τους παίκτες, το προπονητικό τιμ, αλλά δεν απογοητευόμαστε. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει φτιαχτεί για τα δύσκολα. Είμαστε σε μία φάση που υπάρχει κούραση. Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια από τον χθεσινό αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ, αλλά όπως είπε και ο προπονητής μας σε δηλώσεις του, αυτό μας πεισμώνει. Αυτό που έχει τεράστια σημασία για εμάς, γιατί τα παιχνίδια είναι πολλά και δύσκολα, είναι να είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι. Κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία, δουλέψαμε πολύ σκληρά. Δυστυχώς αστάθμητοι παράγοντες δημιουργούσαν κάποιες δύσκολες καταστάσεις στον προπονητή μας, ούτως ώστε να μην μπορεί να κάνει την κατάλληλη διαχείριση. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε έναν στόχο, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν και δεν πρέπει να πάρουμε τα μάτια μας από αυτόν. Εαν το κάνουμε αυτό, θα είναι τεράστιο λάθος. Νομίζουμε ότι έχουμε την κατάλληλη εμπειρία σαν ομάδα, σαν χαρακτήρες να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις και πραγματικά είμαι αισιόδοξος».

volleyleague.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση