GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέμα Σιμωνετάτου, μια μαχόμενη δικηγόρος και λάτρης της hot yoga, αυτοπαρουσιάζεται...

...κι απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ ( Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ) Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα κ...

...κι απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ


Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στην Νομική Σχολή Αθηνών. Μαχόμενη δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και λάτρης της hot yoga, που καταφέρνει να μου κρατάει σε φόρμα όχι μόνο το σώμα αλλά πάνω απ’ όλα το μυαλό και την ψυχή. Τα τελευταία δύο χρόνια εμπλέκομαι και επιχειρηματικά με την hot yoga, λόγω της μεγάλης μου αγάπης και αφοσίωσης σ᾽ αυτήν. Η ζωγραφική και γενικά, η τέχνη απ᾽τις μεγάλες μου αγάπες, οι ώρες που περνάω σε μια gallery ειδικά με έργα μοντέρνας τέχνης είναι ότι πιο απολαυστικό μπορώ να κάνω για τον εαυτό μου.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα;
Η ίδια η καθημερινότητα μου όπως την ζω γιατί μου αρέσει είτε πρόκειται για κάποιο καινούργιο δημιουργικό ξεκίνημα είτε για την απλή μάχη της καθημερινότητας.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Μ᾽ αρέσει πολύ η ροή της ζωής μου, είτε περιλαμβάνει νέο δημιουργικό ξεκίνημα, είτε απλή μάχη για την καθημερινότητα και αυτό με κάνει να σηκώνομαι με όρεξη το πρωί...
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Πιο συχνά χαμογελάω από το να ξεσπώ σε γέλια, οπότε δεν θυμάμαι … 
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Κοινωνική αλλά και μοναχική, ακραίες καταστάσεις της ίδιας προσωπικότητας, οι γύρω μου όμως λένε ότι είναι βασικό χαρακτηριστικό μου η γαλήνη, η ηρεμία και η ισορροπία.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Κυκλοθυμική κάποιες φορές, άφοβη και τελειομανής
Σε ποια λάθη δείχνεις την μεγαλύτερη επιείκεια;
Στα λάθη του έρωτα
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Πριν από μία εβδομάδα
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Από παιδί ποτέ δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να ταυτιστώ με οποιονδήποτε όσο και αν τον θαύμαζα, πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ να υιοθετώ αρχές και διαδρομές ζωής διαφορετικών ανθρώπων, είτε είναι ιστορικές προσωπικότητες είτε καθημερινοί άνθρωποι. 
Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;
Οι άνθρωποι εκείνοι που αντιστέκονται σε οτιδήποτε πλαδαρό, κονσερβοποιημένο και δοτό… Οι ήρωες μου σήμερα είναι οι άφοβοι άνθρωποι που δεν ακολουθούν το ρεύμα για να είναι ασφαλείς, που τολμούν γιατί μπορούν να ονειρεύονται.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Παρότι δεν με σημαδεύουν ταινίες , με εντυπωσίασε όμως η «FRIDA» και το «AS GOOD AS IT GETS».
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Έχω ταξιδέψει αρκετά, με πρωταρχική μου ανάγκη να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς. Παρότι μ' αρέσει πολύ η Ασία, το ταξίδι μου στο Ισραήλ με παραμονή μου στην Ιερουσαλήμ 3 ημέρες με άφησε έκπληκτη και η επιθυμία μου είναι να ξαναπάω για να καθίσω περισσότερο. Η σύγκρουση πολιτισμών και θρησκειών σε μια πόλη που είναι σαν να είναι ξεχασμένη στους αιώνες με μάγεψε, με προβλημάτισε, με στιγμάτισε. Η αρχαία Πέτρα της Ιορδανίας ήταν ακόμη ένας προορισμός που με μάγεψε. 
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Συνήθως δεν διαβάζω βιβλία με βάση τον συγγραφέα αλλά το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο, αυτό είναι το κίνητρο. Έτσι οι συγγραφείς ποικίλλουν ανάλογα με την διάθεσή μου και αυτό που πνευματικά αναζητώ την συγκεκριμένη περίοδο που αγοράζω ένα βιβλίο.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα; 
Την αποφασιστικότητα και την τόλμη
...Και σε μια γυναίκα;
Η αίσθηση ανεξαρτησίας και ανιδιοτέλειας
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Παπαθανασίου, Κραουνάκης, Μικρούτσικος
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Συνήθως βυθίζομαι και στο ντους στις σκέψεις μου και ταξιδεύω, είναι χαρακτηριστικό μου, αν τώρα το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει και τραγουδάκι, εκείνο, τη στιγμή που το περιέλαβα.. 
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Γεγονότα αληθινά της ζωής με σημαδεύουν όχι βιβλία , απλά ένα βιβλίο που τελευταία διάβασα και μου άρεσε πολύ ήταν «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ».
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Αρκετοί, γιατί μου αρέσει πολύ η ζωγραφική. Από Έλληνες, όμως, λατρεύω την γενιά του ΄60 με κορυφαίο τον Ν. Κεσσανλή και Β. Κανιάρη στα πολιτικά του.
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Μπλε στα ρούχα μου, κόκκινες πινελιές στον χώρο μου...
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Το να μην με επηρεάζει η συνάφεια του κόσμου.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Τζιν τόνικ με φέτες λάιμ και ροζέ κρασί με πολύ πάγο το καλοκαίρι.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Για όσες φοβίες άργησα να αποτινάξω από πάνω μου και για όσα δεν έμαθα ή καθυστέρησα να μάθω. 
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ' όλα;
Σαφέστατα την μιζέρια απ' όπου κι αν προέρχεται και τους στημένους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να πουν, καθώς επίσης και όλες εκείνες τις κοινωνικές συναθροίσεις που όλοι πλήττουν αλλά όλοι προσποιούνται τους χαρούμενους.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Η διακόσμηση του χώρου μου, ακούγοντας ατελείωτες ώρες μουσική και η συζήτηση με βαθιά ενδιαφέροντες ανθρώπους, που έχουν πολλά να μου πουν και εγώ περισσότερο να ακούω.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Η αρρώστια σε αγαπημένους μου ανθρώπους.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Όταν η αλήθεια δεν έχει να προσφέρει τίποτα.
Ποιο είναι το μότο σου;
Στην ζωή αυτή ζούμε την παράσταση και όχι την πρόβα...
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Νέα και στον ύπνο μου, αν ήταν ατύχημα σε αεροπλάνο...
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό τι θα ήθελες να σου πει;
Αναλόγως με την περίοδο που διανύω θα άλλαζε και το θέμα της συζήτησης και του ερωτήματος, πάντα η καθημερινότητα με επηρεάζει και με εμπνέει για τα επόμενα ερωτήματά μου.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Πνευματική αναζήτησης, ξεκαθαρίσματος αξιών και ιδεών και αμφισβήτησης πολλών κοινωνικών μοντέλων.