GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαφές Merkel - Hollande στις Βρυξέλλες για το θέμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα το θέμα των αμερικαν...


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα το θέμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή πριν από λίγο.

«Αυτή η διμερής συνάντηση, την οποία ζήτησε η κα Μέρκελ, δεν οργανώθηκε για το θέμα αυτό, αλλά προφανώς θα το συζητήσουν για να συντονίσουν τις ενέργειές τους», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ «μπορεί να παρακολουθούνταν από τις αμερικανικές υπηρεσίες» πληροφοριών.

Η καγκελάριος απαίτησε εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε κατόπιν ο Λευκός Οίκος, την διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν παρακολουθούν τις επικοινωνίες της.

Στη Γαλλία, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η οποία επικαλείται στοιχεία που αποκάλυψε ο αμερικανός πληροφορικός και πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, είχαν γίνει 70,3 εκατ. καταγραφές τηλεφωνικών δεδομένων Γάλλων πολιτών από την 10η Δεκεμβρίου 2012 ως την 8η Ιανουαρίου 2013, ενώ εξάλλου οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούσαν γαλλικές διπλωματικές αποστολές.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ είπε όμως πως τα δημοσιεύματα αυτά είναι αναληθή.


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο

  1. “Τρομοκρατικό χτύπημα” στα ακίνητα 5.500.000 πολιτών – 2,3 ως 17 ευρώ το τετραγωνικό ο φόρος – Πληρώνουν και τα μισοτελειωμένα ακίνητα!
    - Δεν υπάρχει πλέον κανένα αφορολόγητο όριο
    - Διπλάσιο φόρο θα πληρώσουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων
    - Άλλος φόρος για ίδια σπίτια στην ίδια πολυκατοικία ανάλογα με τον... όροφο και το που “βλέπουν”
    - Φορολογούνται ακόμη και οι θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτή
    - Αποθήκες και μαντριά σε χωράφια δεν γλιτώνουν τον φόρο
    - Δείτε τι επηρεάζει το φόρο ανά ακίνητο

    Εδώ και 4 χρόνια το ελληνικό κράτος ασκεί πρωτοφανή ΒΙΑ ψυχική και σωματική στα 90% των πολιτών του, με πρωταγωνιστές το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Θα επέμβει η ελληνική δικαιοσύνη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση