GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Οι εντολές στην NSA προέρχονται από το Λευκό Οίκο"

Αν η NSA θελήσει να παρακολουθήσει κάποιον θα το πετύχει, εκτιμά ο Γερμανός ειδικός Σμιτ-Ένμπομ και προτείνει στους Ευρωπαίους να αξιοπ...

Αν η NSA θελήσει να παρακολουθήσει κάποιον θα το πετύχει, εκτιμά ο Γερμανός ειδικός Σμιτ-Ένμπομ και προτείνει στους Ευρωπαίους να αξιοποιήσουν... τη συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου για να πιέσουν την Ουάσιγκτον.

Οι αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA Εντουαρντ Σνόυντεν εξακολουθούν να εκπλήσσουν την κοινή γνώμη και να έχουν επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Α. Μέρκελ, αλλά και η συνεργασία της Γαλλίας με τη συμμαχία μυστικών υπηρεσιών «Five Eyes», που αποκαλύπτουν η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και η Βορειογερμανική Ραδιοφωνία NDR.

O Γερμανός ειδικός σε ζητήματα μυστικών υπηρεσιών Έριχ Σμιτ-Ένμπομ σε συνέντευξή του στην DW εμφανίζεται πεπεισμένος πως ότι κι αν κάνουν οι αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι σχεδόν αδύνατο να αποτρέψουν την διείσδυση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών:

«Οι Γερμανοί ειδικοί πληροφορικής συμφωνούν ότι δεν μπορείς να αμυνθείς στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η αμερικανική Υπηρεσία Εθνική Ασφαλείας NSA. Αν οι άνθρωποί της αποφασίσουν να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία κάποιου τότε θα το πετύχουν. Ας σημειωθεί ότι η εντολή για τη δράση τους έρχεται από τον Λευκό Οίκο. Ο αμερικανός πρόεδρος ορίζει τους στόχους των μυστικών υπηρεσιών. Συνεπώς δεν έχουν να κάνουμε με ένα σκάνδαλο NSA, αλλά με ένα σκάνδαλο Ομπάμα».

Αντικατασκοπία και προς τη Δύση

Ο Έριχ Σμιτ-Ένμπομ θεωρεί ότι η απόφαση να μην στραφεί η γερμανική αντικατασκοπία προς όλες τις πλευρές ήταν πολιτική και προτείνει την ενεργοποίηση της αντικατασκοπίας και κατά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Βρετανίας:

«Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πάντα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν το έθεσε όμως ως θέμα. Μόνο υπό την πίεση των αποκαλύψεων του Εντ. Σνόουντεν άρχισε να αλλάζει στάση. Οι πολιτικοί προσπάθησαν να βάλουν στην άκρη το θέμα, ίσως για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στο παρασκήνιο. Όμως με τις πρόσφατες αποκαλύψεις και την υπόθεση του κινητού της Α. Μέρκελ η υπόθεση αποκτά διαφορετικό πολιτικό βάρος».

Ο ειδικός πιστεύει ότι υπάρχει ένας τρόπος για τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους να αντιδράσουν στις παρακολουθήσεις των ΗΠΑ και αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ και ΗΠΑ:

«Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία. Πολλοί είναι εκείνοι που προτείνουν τη σύνδεση του ζητήματος των παρακολουθήσεων με τις διαπραγματεύσεις, ακριβώς επειδή οι Αμερικανοί επιθυμούν διακαώς την υπογραφή της συμφωνίας. Την ίδια στιγμή εντείνεται η δυσθυμία για τις παρακολουθήσεις της NSA και στη Γαλλία. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις δυνατότητες αντίδρασης σε ευρωπαϊκό, πλέον, επίπεδο».
capital.gr

1 σχόλιο

  1. Μπράβο στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν το έργο τους ! Μπράβο Αντώνη και Βαγγέλη. Ολοκληρώστε το έργο. Διαλύστε τον σάπιο ελληνικό λαό. Πάρτε από τους Έλληνες όλα τα λεφτά και τα ακίνητα. Μπορούν να ζουν και με 100 ευρώ το μήνα οι βλάκες οι ψηφοφόροι σας !Στην υγεία των κορόιδων ! Πληρώστε, γίδια Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες, ακόμα και για τα κοτέτσια. Τα σώβρακα να σας πάρουν, πρόβατα !

    Η λίστα με τις απαιτήσεις της Τρόικα

    Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο. Σήμερα δεν εφαρμόζεται στο 40% της μισθοδοσίας. Στο στόχαστρο μπαίβνουν οι μισθοί στις ΔΕΚΟ

    Μείωση μισθών και συντάξεων στους αστυνομικούς

    Μείωση στον κωδικό των αμυντικών δαπανών

    Παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του δημοσίου, με χρονοδιάγραμμα για την πλήρη κατάργηση του εφάπαξ.

    Παρέμβαση στα «ευγενή ταμεία» με επαναπροσδιορισμό των παροχών

    Νέα μείωση δαπανών στην υγεία, ακόμα και κλείσιμο νοσοκομείων

    Κατάργηση φορέων του δημοσίου, ακόμα και ενός υπουργείου, κάποιας γενικής γραμματείας και ενός πακέτου ακόμα ζημιογόνων ΔΕΚΟ

    Επέκταση της κινητικότητας και διαθεσιμότητας και στο 2014

    Επίσπευση των απολύσεων των 11.000 δημοσίων υπαλλήών τον πρώτο μήνα του 2014

    Αυξηση φορολογικών συντελεστών και ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αλκοόλ, καπνό και είδη πολυτελείας

    Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%

    Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία της χώρας

    - Δεν υπάρχει πλέον κανένα αφορολόγητο όριο στα ακίνητα
    - Διπλάσιο φόρο θα πληρώσουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων
    - Άλλος φόρος για ίδια σπίτια στην ίδια πολυκατοικία ανάλογα με τον... όροφο και το που “βλέπουν”
    - Φορολογούνται ακόμη και οι θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτή
    - Αποθήκες και μαντριά σε χωράφια δεν γλιτώνουν τον φόρο!

    Και ξέρετε ποιοι θα γλιτώσουν από τον φόρο ακινήτων; Αυτοί που παρουσιάζουν χαμηλά εισοδήματα λόγω φοροδιαφυγής, οι Ρομά και οι μουσουλμάνοι της Δ.Θράκης! Και εσύ μα.κα.κα Έλληνα, χρυσοπλήρωνε ισόβια τους χρυσοκάνθαρους της πολιτικής και τα πολιτικά τζάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση