GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠOΑΣΥ: Συνάντηση με πολιτικά κόμματα

Οι Ομοσπονδίες, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει με στόχο τη θωράκιση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας, συναντήθηκ...


Οι Ομοσπονδίες, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει με στόχο τη θωράκιση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας, συναντήθηκαν διαδοχικά με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης . Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), Πάνο Καμμένο (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Φώτη Κουβέλη (Δημοκρατική Αριστερά) και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών εκφράστηκε η ανησυχία μας για το γεγονός ότι η επιχείρηση για την πάταξη των εκνόμων ενεργειών της Χρυσής Αυγής, εξελίχθηκε σε ένα άδικο και γενικευμένο στιγματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιτίας της έρευνας που διεξάγεται παράλληλα για την αποκάλυψη επίμεμπτων συμπεριφορών και την αντιμετώπιση επικίνδυνων νοοτροπιών στις τάξεις της.

Η αρνητική αυτή κατάσταση που εκθέτει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και Ελληνίδων Αστυνομικών, επιδεινώθηκε και από τους βεβιασμένους χειρισμούς της Ηγεσίας κάτω από το βάρος των εξελίξεων και των γεγονότων, που έδωσαν «τροφή» στα ΜΜΕ για επικίνδυνες γενικεύσεις και συνειρμούς, τα οποία και αυτά έβαλλαν επί δικαίων και αδίκων.

Προκειμένου να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και να αναστυλωθεί το ηθικό του αστυνομικού προσωπικού ζητήσαμε την στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή, ώστε πέρα από τη φραστική συμπαράσταση να υπάρξουν και θεσμικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινοβουλίου (διακομματική επιτροπή, μέτρα εκδημοκρατισμού κλπ).

Κατά το γόνιμο διάλογο, αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους αμέσως μετά, διατυπώθηκε η στήριξή τους στις προτάσεις μας, συμφωνώντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να βάλλεται αδίκως το σύνολο των Αστυνομικών, όταν είναι γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες επιτελούν την αποστολή τους.

Αναμένουμε και από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση να ανταποκριθούν στο αίτημά μας για συνάντηση προκειμένου να τους εκθέσουμε τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση